Se spune că secretul pregătirii unui piure bun începe cu alegerea cartofilor, dar există și alte mici trucuri de care ar trebui să ținem cont. La fel de important este și ce adăugăm în acest preparat: unii preferă laptele, alții smântâna.
Cert este că cel mai bun piure se face din cartofi albi, potrivit Americastestkitchen. Și rețineți: compoziția sa nu trebuie să fie nici prea fermă, nici prea lichidă!
Piureul de cartofi poate fi o garnitură excelentă pentru friptură, chifteluțe sau șnițele sau. În India, piureul de cartofi este preparat cu mirodenii şi se numește Chaukha.
Secretul începe întotdeauna cu alegerea cartofilor
Un truc privind prepararea piurelui este împărtășit pe TikTok de utilizatorul Pocketsy.
El spune încă de la început că secretul preparării unui piure ca la carte începe cu alegerea cartofilor. Specialiștii spun că cel mai bun piure se face din cartofi albi.
Nu ne ia decât un minut
„Nu ne ia mai mult de un minut pentru a face cel mai pufos piure”, explică Pocketsy. Și pentru asta nu avem nevoie de vreun ingredient scump sau de cine știe tehnică.
Nu trebuie decât să ne asigurăm că am tăiat cartofii cât mai uniform. Apoi avem nevoie de puțină sare, unt, smântână și, poate cel mai important, un mixer.
Așa devine foarte pufos și fin, fără cocoloașe
După ce cartofii s-au fiert, adăugați un cub de unt și un strop de sare, înainte de a-i amesteca cu un mixer electric. Unii bucătari nu recomandă mixerul, susținând că pasarea lor în acest fel transformă piureul într-un clei lipicios.
Dar utilizatorul Pocketsy crede că mixerul de bucătărie este perfect, iar piureul obținut astfel va fi foarte pufos și fin, fără cocoloașe. Dacă aveți încredere în tot ce recomandă utilizatorii de TikTok, încercați măcar o dată și această rețetă!