Secretul pentru a păstra cireșele proaspete cât mai mult timp. Nimeni nu s-ar fi gândit la asta

cirese

SURSA FOTO: Dreamstime

Cireșele se află printre preferatele românilor când vine vorba de fructe. Ținând cont de prețurile din ce în ce mai mari de pe piață, cu siguranță ne dorim să le păstrăm în condiții cât mai bune de consum. Pentru asta există un truc, care cu siguranță vă va fi de folos. La ce ingredient trebuie să apelăm și care sunt pașii?

Care este ingredientul care ne ajută să păstrăm cireșele cât mai mult?

Cum să păstrezi cireșele proaspete mai mult timp. Dacă ne gândim la prețul acestor fructe delicioase, mai ales la început de sezon, trucul acesta vă va salva foarte mulți bani și te vei bucura de ele pentru o perioadă mai îndelungată.

Ingredientul secret este bicarbonatul de sodiu, care, se pare că nu este de folos doar la curățenie sau la scoaterea petelor, ci și pentru a face economie. Tot ce trebuie să faceți este să spălați bine cireșele sub un jet de apă rece, până când pe ele nu mai sunt impurități sau reziduuri.

Într-un castron, amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu și patru căni de apă rece și amestecați până când bicarbonatul de dizolvă complet. Amestecul se toarnă peste cireșele spălate, asigurându-vă că toate fructele sunt complet acoperite. Trebuie să le lăsați în apa cu bicarbonat timp de 10 minute.

După ce timpul a trecut, scoateți cireșele din amestec și spălați-le foarte bine cu apă curată. După aceea, usucă-le foarte bine cu prosoape de hârtie, pentru a scăpa de umezeală.

Apoi, pune-le într-un vas închis ermetic sau acoperă-le cu o folie de plastic și pune-le la frigider. Acest truc cireșele să rămână proaspete pentru mai multe zile. Totodată, vor rămâne la fel de gustoase ca atunci când le-ai cumpărat.

Care sunt beneficiile cireșelor?

Potrivit doc.ro, cireșele au nenumărate beneficii pentru sănătate, începând de la echilibrarea tensiunii arteriale și până la prevenirea cancerului.

Studiile epidemiologice indică o asociere inversă între consumul de fructe și legume și riscul pentru mai multe boli inflamatorii cronice.

S-a raportat că consumul de fructe și legume scade riscurile de mortalitate de orice cauză, precum și morbiditatea și mortalitatea prin boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, diabet și unele tipuri de cancer.

Pe lângă faptul că furnizează vitamine esențiale, minerale, carotenoide și fibre alimentare, fructele, precum cireșele, conțin polifenoli despre care se crede că scad riscul de sindrom metabolic, diabet, boală hepatică grasă non-alcoolică (NAFLD).

Cireșele sunt alimente bogate în nutrienți, cu conținut caloric relativ scăzut și cantități semnificative de nutrienți importanți, printre care fibre, polifenoli, carotenoizi, vitamina C și potasiu. În plus, cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de triptofan, serotonină și melatonină.