Simplu de preparat, hrănitoare şi un medicament natural eficient dacă suntem răciți sau gripa ne dă târcoale, supa de pui aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Printre nutrienţii care nu lipsesc din supa de pui figurează colagenul, gelatina, acidul hialuronic, glicina, calciul, fosforul, magneziul şi potasiul.
Unul din leacurile naturale împotriva răcelilor rămâne, cu siguranță, supa de pui. A fost numită şi ”penicilina evreiească”, fiind folosită de generaţii la rând pentru a trata afecțiuni diferite, în mod special răceala. De asemenea, există diete bazate pe supă de pui, prin care se pierd ușor kilograme, fără ca organismul să fie supus la efort maxim, arată Lifehacker.
Bucățile fragede de pui care plutesc în zeama aurie și limpede pot fi un aliment-medicament, mai ales în sezonul rece. Fideaua și legumele sunt la fel de importante, dar se pare că există un secret pentru a face o supă de pui gustoasă și hrănitoare.
De ce ar trebui să poșați carnea, în loc să o fierbeți
Cu siguranță, ați auzit de ouă poșate, dar mai puțin de carne poșată. Poșarea este cea mai dietetică metodă de a prepara puiul, pentru că nu presupune folosirea uleiului sau a altor grăsimi. Puiul poșat este pregătit în apă, printr-o metodă mai specială. În acest fel, zeama va avea o aromă curată și pronunțată de pui. Această metodă presupune o fierbere la foc foarte mic, la o temperatură de 75-85 de grade Celsius.
Astfel, în supă se păstrează mai multe substanțe nutritive din carne
În schimb, fierberea puiului, așa cum face toată lumea, va avea ca rezultat o zeamă cu un aspect mai tulbure, iar carnea riscă să fie fiartă prea mult.
Prin poșare, carnea nu se usucă, păstrează lichidele și aromele în interior, iar textura și culoarea se mențin. Și mai important este că, prin această metodă de preparare se păstrează mai multe substanțe nutritive din carne.
Cum se poșează carnea de pui
Fierbeți apa la o temperatură mare, într-o oală sau cratiță adâncă. Micșorați focul în momentul în care apa a început să fiarbă și puneți carnea de pui în oală. Aceasta trebuie să fie tăiată în bucăți și să fiarbă la foc foarte mic, la o temperatură de 75-85 de grade Celsius, pentru a-și păstra aroma cât mai bine.
Puiul poșat diferă de puiul fiert prin modul în care este preparat. La poșat, puiul se pune la fiert în apa care deja a clocotit și se lasă la foc mic, în timp ce puiul fiert se pune la început în apă și fierbe la temperaturi mult mai mari.
Ce puteți adăuga în supa de pui
Odată poșat puiul, puteți adăuga în oală legumele, care nu trebuie să lipsească din supa de pui: câțiva morcovi tăiați grosier, o țelină, două cepe mari și un cățel de usturoi, dacă nu vă deranjează gustul. Apoi puteți presăra și câteva boabe de piper și, eventual, o crenguță de mărar. Dacă sunteți foarte răcit puteți adăuga și ceva mai netradițional: puțin ghimbir. Desigur, nu uitați de sare!