Secretul pentru cel mai bun pui la cuptor

Secretul pentru cel mai bun pui la cuptor!

Puiul este unul dintre cele mai populare și versatile tipuri de carne. Carnea de pui este o carne albă mai sănătoasă decât carnea roșie (vită sau miel) având în vedere că are mai puține grăsimi saturate. De asemenea, puiul este o sursă semificativă de proteine.

Fie că este vorba de un platou cu aripioare fierbinți, un pui la rotisor cu piele crocantă, o porție de pulpe la grătar sau un burrito de pui, este clar că puiul este vedeta în majoritatea ocaziilor.

Puiul merge cu orice!

De la puiul cu mujdei de usturoi până la puiul la rotisor sau chiar cel de la fast-food, există o gamă infinită de a-l savura. Iar a face pui prăjit sau la cuptor nu e deloc o operațiune complicată.

Nu trebuie decât să-l asezonați cu sare, piper și alte mirodenii preferate, să-l ungeți cu puțin ulei de măsline sau unt și apoi să-l băgați la cuptor pentru aproximativ o oră. Dar cum rămâne cu garniturile?

Puiul merge cu orice: cu piure, cu orez sau cu legume. Adăugarea legumelor va însemna o masă ușoară și delicioasă. De obicei se folosesc ceapa, roșiile, morcovii și cartofii. Dar totul depinde de gust și imaginație. La fel de bine se pot folosi broccoli, varză de Bruxelles, ardei gras, ciupercile sau prazul.

Indiferent de legumele pe care le alegeți, important este să tăiați legumele în bucăți egale, astfel încât să se gătească uniform. Nu uitați să le stropiți cu ulei de măsline și să le asezonați cu sare și piper înainte de a le pune în tavă.

Rețeta de mai jos a cucerit internetul

Rețeta de mai jos, care a cucerit rețelele de socializare, nu este una obișnuită. Aceasta este o minune plină cu orez pufos, ardei gras și ciuperci. Este surprinzător de ușor de făcut. Cu doar câteva ingrediente simple și puțin timp, puteți crea o capodoperă culinară, potrivit Foodielife.

Iată de ce aveți nevoie.

Ingrediente:

orez: 500 g
apă: 1 litru
ardei gras rosu: 1 bucată
ciuperci: 400 g
pulpe de pui: 6 bucăți
sare: 5 g
piper negru: 5 g
boia dulce: 5 g
ulei: 30 ml
smântână pentru gătit: 200 ml
supă de pui: 500 ml
sare: 5 g
piper negru: 5 g
pudră de ghimbir: 5 g

Instrucțiuni

Pasul 1: Pregătiți baza

Clătiți bine orezul și puneți-l la fiert, într-o oală cu un litru de apă. Fierbeți orezul timp de 15 minute, până când devine pufos.

Pasul 2: Condimentați puiul

Preîncălziți cuptorul la 180°C (400°F). Spălați și uscați bine pulpele de pui. Într-un castron, amestecați sarea, piperul negru și boiaua dulce.
Cu acest amestec de condimente ungeți pulpele de pui, acoperindu-le uniform. Încingeți 30 ml de ulei într-o tigaie mare, care poate fi folosită pentru cuptor, apoi prăjiți pulpele de pui pe toate părțile, până se rumenesc.

Pasul 3: Faceți sosul cremos

Într-o cratiță separată, combinați supa de pui, sarea, piperul negru și pudra de ghimbir. Puneți supa la fiert și adăugați smântâna pentru gătit. Lăsați sosul să fiarbă ușor în timp ce puiul se gătește.

Pasul 4: Băgați puiul la cuptor

Odată ce puiul este prăjit, puneți-l în tigaia unde ați pregătit sosul. Apoi băgați-l în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 40 de minute.

Pasul 5: Pregătiți sosul iute

În timp ce puiul se prăjește, pregătiți sosul iute. Tăiați cubulețe 200 g de roșii, o ceapă roșie, un ardei gras galben și un ardei iute verde și usturoiul tocat. Într-un castron, combinați legumele tocate, usturoiul, coriandru măcinat, sarea și pătrunjelul tocat. Stoarceți 15 ml de suc de lămâie și amestecați bine.

Pasul 6: Serviți preparatul!

Când puiul este gătit, scoateți tava din cuptor. Turnați orezul pufos pe farfurii. Acoperiți orezul cu sosul cremos și puneți bucățile de pui Încheiați turnând și sosul iute!