Bolognese este unul dintre cele mai populare preparate culinare italienești. Acest ragu delicios, prins între straturi de foi de lasagne, este aproape nelipsit de pe mesele italienilor.
Cine a mâncat paste cu sos Bolognese știe ca puține sosuri au aceeași savoare și că este cel mai bun lucru care se poate face cu carnea de vită tocată. Cei aflați la prima încercare vor avea o surpriză foarte plăcută. Chiar dacă pentru a obține acest sos delicios trebuie să petrecem mai mult timp în bucătărie, efortul merită. Dar, pentru a crea cel mai bun bolognese, este nevoie de un ingredient special, la care nici nu v-ați fi gândit. Potrivit Smh.com, acest ingredient secret este laptele.
Majoritatea gospodinelor nu obișnuiește să pună lactate în sosurile de roșii cu carne, dar folosirea laptelui în bolognese adaugă o anumită aromă preparatului, iar rezultatul este o carne mult mai fragedă. Conform Smh.com, în rețeta de bolognese se adaugă lapte chiar la sfârșit și apoi se mai fierbe sosul pentru încă 45 de minute. Rezultatul va fi un sos perfect, cu o textură mătăsoasă. Însăși regina coacerii, Mary Berry, spune că adaugă smântână în sosul ragu.
Cum funcționează cel mai bine această rețetă
Acest sos bolognese este făcut cu ingrediente proaspete și are echilibrul perfect, între dulceață și arome savuroase. Acoperiți acest fel de mâncare cu parmezan proaspăt ras pentru cea mai bună experiență. Puteți folosi formele de paste preferate.
Înainte de a începe să faceți această rețetă, măsurați și pregătiți ingredientele, astfel încât procesul de gătire să decurgă ușor.
Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie
- Carne de vită tocată, dacă se poate mai slabă. Unii preferă să adauge cârnați (Salsiccia Toscana Fresca) la această rețetă, dar este bine să o faceți doar cu carne tocată.
- Ceapă. Aveți nevoie de două cepe galbene medii, tăiate cubulețe.
- Roșii. Ingredientul secret pentru această rețetă sunt roșiile proaspete. Niciodată conserve de roșii. Roșiile proaspete au mult mai multă aromă decât roșiile din conservă. Roșiile se dau pe răzătoare, pentru a face un sos.
- Usturoi. Aveți nevoie de 5 căței de usturoi pentru această rețetă. Utilizați usturoi proaspăt și nu usturoi praf din magazin. Usturoiul proaspăt oferă acestui fel de mâncare cea mai bună aromă.
- Sare si piper după gust. Aveți nevoie, în general, de o linguriță de piper negru și o lingură de sare.
- Boia de ardei. Folosiți boia obișnuită pentru sosul bolognese. Veți avea nevoie de o lingură de boia.
- Zahăr. Dacă roșiile sunt dulci, nu va trebui să adaugați zahăr. Dacă sunt ușor acrișoare, puneți 1-2 lingurițe de zahăr pentru a sparge gustul acrișor. Acest pas vă poate transforma întregul sos.
- Ulei de măsline – folosiți ulei de măsline extravirgin. Uleiul de canola sau uleiul vegetal vor funcționa la fel de bine.
- Pastă de tomate. Pentru un plus de aromă va fi nevoie de 3 linguri de pastă de tomate.
- Parmezan. Este bine să acoperiți acest fel de mâncare cu parmezan, dar acest pas este opțional.
- Lapte sau smântână. Adăugați în sos, spre final, două-trei linguri de lapte. Va face diferența!