Un expert în vinuri din Napa Valley explică acum cum ar trebui spălate paharele, potrivit Americastestkitchen.
Spălatul paharelor este o operațiune delicată, mai ales dacă acestea au și diferite striații. Există totuși un secret pentru ca paharele să ajungă curate ca lacrima?
Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă păstrați paharele cât mai strălucitoare.
1. Clătiți paharul imediat după ce ați savurat un vin roșu
Sticla este poroasă și se poate păta. Asigurați-vă că ați clătit paharul cât mai curând posibil după ce ați băut un vin roșu. Dar și un vin alb! Va ajuta pentru operațiunea următoare.
2. Renunțați la spălatul în chiuvetă
Chiuveta poate fi un loc periculos. Mâinile pot aluneca mai ușor pe suprafețele umede și riscăm să ciobim sau chiar să spargem paharele. S-ar putea să credeți că mașina de spălat vase este soluția, dar cea mai bună variantă este tot spălarea manuală, într-un recipient mai mic, mai puțin rigid. Există chiuvete create special pentru asta, dar aceleași rezultate pot fi obținute cu un vas mai mic din plastic sau chiar cu un bol mare din silicon sau plastic.
3. Evitați detergentul de vase
Detergenții de vase pot face rău paharelor de vin. Reziduurile pot modifica aroma vinului și nimeni nu ar vrea asta. Dacă nu puteți achiziționa detergenți speciali sau agenți de clătire, oțetul alb sau acidul citric fac adevărate minuni.
4. Uscați paharele pe un scurgător de vase
Lăsați paharele spălate să usuce. așezându-le cu susul în jos pe un scurgător de vase. Acest lucru permite aerului să circule dedesubt și previne apariția petelor. Dacă nu aveți un suport, utilizați un grătar. (Aveți grijă când le așezați astfel încât să nu le ciobiți)
5.Operațiunea finală
Cel mai bine este să ştergeţi paharele imediat dpă ce le-aţi spălat, cu cu un prosop din microfibră, care nu lasă scame. După ce le-aţi şters, este bine să le ţineţi într-un loc unde praful nu poate ajunge, de preferat într-o cutie şi apoi în dulap.