Deși este o prezență nelipsită de pe micile ecrane și prezentatoarea unor emisiuni cu mare audiență, Andreea Mantea n-a fost deloc o eleva conșiincioasă în perioada liceului. Aceasta a absolvit bacalaureatul cu nota 7.40, iar cea mai mică nota a luat-o chiar la limba română, proba orală, 5.50. La scris a stat mult mai bine, cu 8.30, iar cea mai mare notă obținută de ea a fost 9.60 la educație fizică. La limba englează a luat nota 8, la sociologie 5.70, iar la geografie 7.85.
Primul său job a fost cel de picoliță, iar apoi a decis să rămână la cariera de model.
“Pe la la sfârșitul clasei a IX-a, la începutul vacanței de vara, am luat ziarele și-am căutat printre anunțurile cu oferte de serviciu. Cum eram foarte mică, singurul la care mi-am dat seama că aveam șanse era cel care anunță un post vacant de picoliță într-un restaurant. M-am gătit și m-am prezentat la interviu. Am fost întrebată dacă sunt în stare să duc o tavă plină cu băuturi. Am înghițit în sec și-am zis că da. Când mi-au pus tavă în brațe, pe tocuri fiind, după trei pași am scăpat-o pe jos. Patroana a fost însă amabilă: mi-a spus că-i place de mine și că mă angajează, chiar dacă n-am experiență. M-am prezentat la serviciu de a două zi. Sigur că toți banii pe care îi câștigăm îi dădeam pe tot felul de prostii, care la vremea aia mi se păreau extrem de importante: pantofi, genți, rochițe, etc. Norocul a fost că, lucrând acolo, într-o zi ne-a venit o clientă foarte frumoasă și dichisită, care s-a așezat la una din mesele mele. Doamna aceea m-a studiat cât am servit-o și la final mi-a spus că am trăsături frumoase și un par splendid și m-a întrebat dacă n-aș vrea să devin model. Mi-a lăsat cartea de vizită și m-a invitat la agenția ei. M-am învoit de la restaurant și m-am dus. Am făcut câteva fotografii și-așa am început să bat castingurile. După ce am prins câteva joburi și mi-am dat seama că în felul acesta câștigăm în câteva zile cât într-o luna întreagă de servit la masă, mi-am zis că asta vreau să fac. Tocmai începea anul școlar, așa că am renunțat la postul de la restaurant și-am rămas numai cu slujba de model” a povestit, într-un interviu acordat Revistei Formulă Aș, Andreea despre momentul în care a pășit în lumea modei.