Sărbătorile de iarnă au trecut, așa că mesele noastre nu mai sunt la fel de încărcate, însă probabil silueta ta nu și-a revenit așa rapid la forma inițială din toamnă…
Dacă te-ai săturat deja de carnea de porc și vrei ca abdomenul tău să redevină plat, cumpără următoarele alimente. Efectele pe care le au asupra organismului uman sunt uimitoare!
Secretul siluetei de invidiat! 6 alimente care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie
Cartofii dulci: Dacă nu poți rezista nici o zi fără cartofi prăjiți, crocanți sau piureul moale, te sfătuim să încerci în noul an cartofii dulci. Culoarea lor portocalie vine de la betacaroten, un antioxidant puternic care este benefic pentru creier, piele și ochi.
În plus, cartofii dulci au mai multe fibre decât cartofii albi, iar unii pofticioși spun că gustul lor este mai bun decât al cartofiilor obișnuiți.
Uleiul de măsline extravirgin: Acest ulei este bogat în antioxidanți care oferă sațietate îndelungată și un gust nemaipomenit în diverse salate.
În plus, uleiul de măsline extravirgin conține cantități mai mari de grăsimi mononesaturate sănătoase, ce ajută la scăderea nivelului de colesterol „rău”.
Somonul: Acest tip de pește este îndrăgit de gurmanzi pentru gustul său delicios și este recomandat de nutriționiști pentru că are acizi grași Omega-3.
Specialiștii medicali ne sfătuiesc să alegem somonul sălbatic deoarece are mai mulți nutrienți decât cel din crescătorie.
Iaurtul: Iaurtul menține oasele și intestinele sănătoase și este plin de calciu și probiotice. Ideal este să-l mâncăm simplu și să evităm iaurturile cu arome artificiale de fructe din comerț.
Cerealele integrale: Recent, experții medicali au constatat că cerealele integrale reduc riscul apariției bolilor de inimă, a diabetului și a obezității.
Ideal pentru micul dejun, cerealele integrale sunt pline de fibre, vitamine și minerale pe care nu le găsim în cerealele albe rafinate.
Nucile: Dacă îți place să ronțăi în fața televizorului, află că nucile sunt un înlocuitor minunat pentru chipsurile sărate și nesănătoase.
Nucile sunt pline de Omega-3 și pot fi mâncate crude sau prăjite.