Din fericire pentru credincioșii ortodocși, gastronomia românească este plină cu preparate de post gustoase și sățioase. Dacă vrei să postești și tu, însă îți este teamă că preparatele tradiționale ți-ar putea distruge abdomenul plat, stai liniștită. Există o mulțime de alimente gustoase, care compensează proteina animală și nu îngrașă deloc.

Mihaela Costin, nutriționist NutriShape, a oferit o listă cu zece produse alimentare ideale pentru zilele de post, potrivit Ce se-ntâmplă doctore?.

Secretul abdomenului plat! 10 alimente ideale pentru zilele de post

Ciupercile: au puține calorii şi sunt pline de nutrienţi, iar gustul lor este nemaipomenit.

Fasolea: conţine carbohidraţi, proteine, vitamina B şi fier. Fasolea albă, neagră, verde sau roșie este ideală pentru zilele de post.

Spanacul: conține proteine.

Laptele de migdale: doamnele și domnișoarele care mănâncă lapte cu cereale sau beau cafea cu lapte dimineața, pot înlocui laptele de vacă cu lapte de migdale. Acesta este o sursă bogată de vitamina A, E şi D și de calciu. În plus, laptele de migdale are mai puține calorii decât laptele de vacă.

Quinoa: seamănă cu orezul, însă se fierbe mult mai rapid decât orezul. Este o sursă importantă de calciu și conține proteine, fiind ideală pentru zilele de post.

Seminţele: sunt pline de proteine şi de fibre și pot fi mâncate ca gustare între mesele principale ale zilei sau pot fi adăugate în diverse salate. În plus, seminţele de susan sunt pline de calciu.

Năutul: dacă nu vrei să te îngrași, te sfătuim să mănânci năut, are puține calorii, însă e plin de proteine. Avocadoul, conopida, ghimbirul, sfecla roșie și varza sunt perfecte pentru zilele de post.

Alimente interzise în zilele de post! Îngrașă enorm

Acum că știi ce alimente ar trebui să mănânci în Postul Paștelui, ar trebui să știi și ce produse alimentare ar trebui să eviți, dacă nu vrei să te îngrași enorm.

Mihaela Costin ne-a explicat că, atunci când vrem să renunțăm la proteina animală, nu trebuie să anbuzăm de cartofi, paste făinoase sau pateul de post. Aceasta ne recomandă să înlocuim pastele din făină alba cu paste integrale.