Secretul simplu pentru o omletă pufoasă! Toate gospodinele trebuie să știe asta

Sursă: Dreamstime

Diminețile bune încep cu o omletă mare, plină cu brânză sărată, ardei, cârnăciori picanți și puțină pâine prăjită, crocantă la exterior și moale în interior. Dacă ți-am făcut deja poftă, mai jos ți-am pregătit o rețetă simplă de omletă pufoasă. Spor la gătit!

Omleta este ideală pentru micul dejun, alături de suc de fructe sau cafea cu lapte și frișcă, pâine prăjită și o salată de roșii dulci și castraveți proaspeți.

Ne-am gândit că știi deja cum să faci omletă, însă sigur nu știi cum să faci o omletă aromată exact ca bunica ta. De aceea, ți-am scris o rețetă secretă de omletă cu brânză sărată, care e gata în doar 10/15 minute, gustul e garantat delicios!

Omletă pufoasă cu brânză sărată: rețeta bunicii

Sigur ai deja toate ingredientele necesare acasă, dacă nu, mergi repede la supermarket și cumpără: ouă, lapte de vacă, sare, piper negru proaspăt măcinat, brânză de capră, ceapă verde și unt.

INGREDIENTE:

  • – 4 ouă;
  • – 1 lingură de lapte;
  • – ½ linguriță de sare;
  • – ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat;
  • –  ¼ brânză de capră rasă:
  • – 1 lingură ceapă verde tocată;
  • – 1 lingură unt;

MOD DE PREPARARE:

Bate toate ouăle cu o furculiță, apoi adăugă laptele, sarea, piperul și amestecă rapid. După ce ingredinetele s-au amestecat bine, pune brânza de capră rasă și ceapa verde tocată peste compoziție. Alege o tigaie adâncă și topește bucata de unt la foc mic spre mediu, apoi toarnă amestecul și lasă-l să se coacă cinci minute.

Dacă cumva ai intoleranță la lactoză și ai prefera o omletă fără brânză sau lapte, atunci poți încerca următoarea rețetă. Este simplă, iar la final poți adăuga ce vrei tu în omletă: cârnați picanți, șuncă de porc, piept de pui, ardei, roșii, ceapă etc.

Omletă pufoasă, rețetă simplă și ieftină

INGREDINETE:

  • – 4 ouă;
  • – sare;
  • – piper;
  • – o linguriță de ulei de floarea-soarelui;

MOD DE PREPARARE:

Separă gălbenușurile de albușuri. Bate albușurile spumă, până când se lipesc de tel, apoi bate gălbenușurile rapid cu o furculiță.

După ce ai terminat, amestecă totul încet, folosind o spatulă. Adăugă sare și piper după gust, apoi toarnă totul într-o tigaie ușor adâncă, unsă cu puțin ulei de floarea-soarelui și incinsă inainte. Lasă focul mic și așteaptă ca omleta să fie gata. Spor la gătit și poftă bună!