Cunoscută sub numele de horiatiki, salata tradițională grecească include castraveți, roșii, brânză feta, și alte ingrediente savuroase. Indiferent dacă algeți rețeta tradițională sau una îmbunătățită, urmați aceste sfaturi pentru a prepara o salată grecească minunată. Nu e nevoie decât de15 minute pentru a o pregăti, potrivit unui site culinar, scrie 21oak.com.
Salatele sunt incluse în orice regim de slăbire, dar salatele grecești sunt cea mai bună alegere. Sunt sărace în calorii și bogate în nutrienți. Nutrienții de care veți beneficia includ:
- Calciu și proteine – din feta
- Fibre, calciu și vitaminele A, C și E – din măslinele kalamata
- Magneziu și vitaminele K și C – din castraveți
- Licopen din roșii
Cum se face salata grecească perfectă
Deși salata tradițională grecească nu include salată verde, puteți să o adăugați dacă doriți, mai ales că, odată cu venirea primăverii, aceasta se găsește în toate piețele.
Ce conține o salată grecească autentică:
- Castraveți tăiați felii
- Roșii (roșiile cherry eliberează mai puțină apă în salată decât roșiile tăiate felii)
- Ardei gras verde
- Ceapă roșie tăiată subțire
- Măsline
- Brânză feta
Cele mai bune măsline pe care ar trebui să le folosim într-o salată grecească sunt kalamata, denumite după orașul cu același nume din sudul Peloponezului. Aceste măsline sunt sărate și au o aromă care merge foarte bine cu legumele crocante și brânza feta cremoasă.
Pentru a profita la maximum de fiecare furculiță, tăiați legumele și feliați brânza feta în cubulețe (nu puneți niciodată feta mărunțită). Folosirea măslinelor kalamata fără sâmburi vă va permite să le lăsați întregi, dar roșiile cherry ar fi bine să le tăiați în jumătate.
Dacă doriți să adăugați ceva în plus la salata tradițională grecească, câteva fâșii de piept de pui la grătar sau câțiva creveți vor face salata mai consistentă și mai sățioasă. De asemenea, puteți adăuga o mână de frunze de mentă tocată, pentru a da și mai multă aromă.
Cum se face clasicul dressing grecesc
Puteți face acest sos tradițional grecesc pentru salată înainte și îl aruncați peste salată chiar înainte de servire. Bonu. Dressingul se păstrează bine în frigider până la două săptămâni.
Iată de ce vei avea nevoie:
- Două linguri de oțet de vin
- Sucul de la o jumătate de lămâie
- O lingură oregano uscat
- Sare
- Piper negru proaspăt măcinat
- Un sfert de cană ulei de măsline extravirgin
Pentru a face dressingul, combinați oțetul, sucul de lămâie și condimentele într-un castron mic. Se toarnă încet uleiul de măsline și se amestecă bine.