Cum să păstrați guacamole verde și cremos?

Avocado, ardei serrano, coriandru, usturoi, puțin chimen, sare și suc de lămâie sunt ingredientele ce vă trebuie pentru un guacamole. Unii sar peste ceapă și roșii pentru că vor ca aroma avocado-ului să fie vedeta preparatului.

De obicei, nu rămâne nicio bucățică. Dar, dacă faceți o cantitate mai mare și o băgați la frigider pentru a doua zi trebuie să știți câteva trucuri pentru ca avocado să nu se oxideze și să schimbe culoarea: presarea foliei de plastic direct pe suprafață, stropirea cu zeama de lămâie deasupra și cu un strat subțire de ulei. Dacă nu faceți asta,  guacamole va deveni ușor maroniu.

Guacamole care își schimbă culoarea în maro este o problemă atât de mare încât s-au scris nenumărate articole pe acest subiect. Expertul culinar Stephen Bills susține că puteți evita asta dacă știți aceste mici trucuri, scrie Simplyrecipes.

El spune că, atunci când îl preparați, puteți adăuga mai mult suc de lămâie decât la majoritatea rețetelor, aproximativ un lime (două linguri de suc de lămâie) pentru un avocado mare.

Pe lângă faptul că aciditatea suplimentară conferă mai multă energie și vigoare avocado, păstrează și culoarea verde strălucitor a guacamole chiar și după ce a stat ore în șir pe masă. Chiar și după ce a fost ținut la frigider peste noapte.

avocado
SURSA FOTO: Dreamstime

Sfaturi pentru cel mai gustos și mai verde guacamole

Adăugați mult suc de lămâie: pentru fiecare avocado mare, folosiți un lime întreg mic. Înseamnă aproximativ două linguri de suc de lămâie.

Echilibrați sucul de lămâie cu sare: adăugarea sării este la fel de importantă ca și cantitatea de suc de lămâie. De fapt, sarea echilibrează perfect aciditatea, rezultând un guacamole aromat, dar nu copleșitor de acru.

Adăugați tulpini și frunze de coriandru: Adăugați tulpini și frunze de coriandru! Ca și la rețeta de salsa de casă, mărunțiți tulpinile de coriandru și frunzele și amestecați-le în guacamole. Acestea adaugă o notă de crocant plăcută și o aromă profundă de coriandru.

Folosește o răzătoare:  În loc să tocați usturoiul și ardeiul serrano pentru guacamole, folosiți o răzătoare pentru a transforma ambele ingrediente într-o pastă. Acest lucru ajută la distribuirea aromei lor.

Cum se adaugă unt la guacamole?

Adăugarea untului în guacamole este un proces simplu. Urmați acești pași pentru a încerca această combinație uimitoare:

Alegeți untul potrivit: optați pentru unt moale, la temperatura camerei, pentru un amestec ușor. Evitați topirea untului, deoarece ar putea duce la tăierea preparatului și ar putea face amestecul de avocado gras. Folosiți unt sărat.

Pregătiți avocado: Scoateți miezul cremos dintr-un avocado copt într-un bol

Măsurați untul: începeți cu una până la două linguri de unt pentru fiecare avocado. Acest raport vă permite să măsurați nivelul dorit, fără a depăși aroma naturală a avocado.

Amestecați bine: folosiți un robot de bucătărie sau un blender pentru a obține o textură mai uniform amestecată.  Sau puteți zdrobi amestecul cu o furculiță până când untul este complet încorporat. Ideea este de a obține o consistență netedă și cremoasă, fără bucăți vizibile de unt.