Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a semnat contractul de lucrări pentru construcţia variantei de ocolire a Municipiului Sibiu, în valoare de 9.852.910,04 euro fără TVA.

Contractul a fost atribuit firmei SC Vectra Service SRL, beneficiar fiind Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Atribuirea a avut loc în urma unei proceduri de licitţie deschisă.

Proiectul cuprinde realizarea centurii la nivel de autostradă între kilometrii 14+860 şi 17+500, şi reabilitarea Drumului Judeţean 106B, între km 0+000 şi km 3+600.

Bani de la UE

Din valoarea totală a contractului, 75% reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată de Comisia Europeană prin Facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurată de Guvernul României prin Bugetul de Stat.

„Obiectivul contractului îl reprezintă construcţia variantei de ocolire a localităţii Sibiu – Secţiunea 2 cu profil de autostradă, între km 14+860 şi km 17+500, precum şi reabilitarea DJ 106B, între km 0+000 şi km 3+600. Acest contract este parte a proiectului ex-ISPA 2001/RO/16/P/PT/005 – “Construcţia variantei de ocolire Sibiu la nivel de autostradă, situată pe Coridorul IV, România”, se arată într-un comunicat al ministerului de resort.

Scopul lucrărilor

Potrivit MTI, finalizarea variantei de ocolire a Municipiului Sibiu va asigura condiţii optime de siguranţă şi confort a circulaţiei rutiere, prin transferul traficului de tranzit în afara localităţii obţinându-se atât importante economii de timp cât şi diminuarea gradului de poluare a mediului şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în zona urbană.

Durata de implementare a contractului este de 14 luni de la data începerii lucrărilor, la care se adaugă perioada de garanţie de 24 de luni.