Investitorul a anunţat că achiziţia va fi susţinută prin emiterea de acţiuni la un preţ de 61 de euro cenţi, majorare de capital care va lăsa intacte rezervele de lichidităţi ale companiei. În luna martie a acestui an, compania a atras 8 mil. euro printr-o ofertă publică de acţiuni cu intenţia de a folosi fondurile pentru achiziţia de active în România, Bulgaria şi Grecia.
Fondul cipriot a cumpărat magazinul Praktiker de la un alt fond din Cipru, Bluehouse Capital, care la rândul său îl cumpărase în 2011, pentru 10 mil. euro, de la oamenii de afaceri ciprioţi Savva Stylianos şi Panayi Panayiotis, acţionari ai Omilos Investments. Noul proprietar se aşteaptă ca magazinul de bricolaj, care are o suprafaţă închiriabilă brută de 9.385 mp, să genereze un venit operaţional net de circa 1 mil. euro pe an.
Secure Property a mai cumpărat de la firma cu capital cipriot Delenco Construct 24,35% din clădirea de birouri Delea Nouă, ocupată integral, în principal, de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Imobilul, amplasat în zona Piaţa Muncii, produce un venit operaţional net de 1,9 mil. euro pe an şi are o suprafaţă închiriabilă de 10.280 mp întinsă pe zece etaje.
Investitorul a mai cumpărat un pachet de locuinţe închiriate într-un ansamblu de pe malul lacului Griviţa din Bucureşti, cel mai probabil GreenLake – la dezvoltarea căruia a contribuit, şi un alt pachet de active rezidenţiale în cartierul Boyana din Sofia, capitala Bulgariei. Cele două pachete generează anual venituri de 300.000 de euro, majoritatea locuinţelor fiind închiriate. Secure Property intenţionează să le vândă pentru a obţine venituri pentru noi investiţii.
„Aceste active sunt amplasate în zone premium, generează venituri substanţiale de la chiriaşi «blue chip», oferă un flux de numerar imediat şi stabil cu vizibilitate pe termen lung şi oferă posibilitatea unei creşteri semnificative de capital pe termen scurt şi mediu“, a declarat Lambros Anagnostopoulos, CEO-ul Secure Property, companie listată pe piaţa alternativă de investiţii a bursei de la Londra.
Portofoliul fondului este format acum din şapte proprietăţi operaţionale amplasate în patru ţări din regiune şi a căror valoare netă totală se ridică la circa 62 mil. euro.
În România, ciprioţii mai deţin parcul logistic Innovations din Clinceni, cumpărat cu 12,6 mil. euro, clădirea de birouri EOS Business Park – sediul Danone – cumpărată anul trecut de la familia Tănăsoiu pentru 5,85 mil. euro; şi un portofoliu cu 122 de apartamente, din care 64% sunt închiriate, în ansamblurile rezidenţiale Doamna Ghica Plaza, Linda Residence, Monaco Towers şi Blooming House din Vitan.