Lambros Anagnostopoulos, directorul executiv al companiei, a declarat că vânzarea reduce din participaţia companiei într-o proprietate bine localizată, dar care nu generează venituri, însă elimină o datorie cu mult sub valoarea sa nominală. Compania a rămas cu o participaţie de 5%.

Vânzarea face parte din strategia SPDI de a se concentra exclusiv pe active generatoare de venit, iar terenul era singurul activ din România care nu produce venituri.

Terenul, amplasat pe malul lacului Pantelimon – opus faţă de hotelul Lebăda şi lângă un showroom Peugeot, a făcut parte dintr-un pachet de credite neperformante achiziţionat de SPDI în 2015. Lotul era destinat dezvoltării unui proiect rezidenţial cu o suprafaţă construită de circa 54.000 mp, însă banca finanţatoare, Bank of Cyprus, nu a mai vrut să reînnoiască împrumutul. În consecinţă, firma prin care era deţinut terenul a intrat în insolvenţă.  

SPDI a scăpat de datoria de 6,5 mil. dolari pe care o avea la Bank of Cyprus la o rată de 45 de cenţi la un euro folosind banii din vânzare plus încă 550.000 de euro.

În România, ciprioţii mai deţin magazinul Praktiker din Craiova, o parte din clădirea Delea Nouă Office Building (sediul ANCOM), parcul logistic Innovations din Clinceni, cumpărat cu 12,6 mil. euro, clădirea de birouri EOS Business Park – sediul Danone – cumpărată de la familia Tănăsoiu pentru 5,85 mil. euro; şi un portofoliu cu circa 122 de apartamente în ansamblurile rezidenţiale Doamna Ghica Plaza, Monaco Towers, Green Lake şi Blooming House.