Klaus Iohannis a convocat recent o ședință de lucru la Palatul Cotroceni. Aceasta va avea loc astăzi, 26 aprilie, la ora 16:00. Totodată, întrunirea convocată de către președinte va avea ca temă Planul Național de Redresare și Reziliență.
Președintele Klaus Iohannis i-a convocat la Palatul Cotroceni pe prim-ministrul României, Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.
Ședința de lucru de la Palatul Cotroceni va avea ca temă Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Dezbateri referitoare la PNRR
Amintim că, în ultimele zile, în spaţiul public au apărut dezbateri referitoare la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), după ce vicepremierul Dan Barna a afirmat că anumite puncte au fost respinse de Comisia Europeană.
Ulterior, ministrul Ghinea a denunţat un „fake news”. Conform acestuia, PNRR nu a fost trimis la Comisia Europeană. Așadar, respingerea respectivă nu ar fi putut să aibă loc.
PNRR, o catastrofă pentru România?
PNRR poate deveni o catastrofă pentru România, iar țara noastră riscă să nu primească niciun euro în 2021 de la Comisia Europeană pentru diminuarea consecințelor economice ale crizei Covid-19.
Este vorba de o pagubă de 4 miliarde de euro ce ar trebui imputați celor care au făcut din PNRR un eșec, acuză economistul Adrian Câciu.
„Ba da, este o catastrofă! Riscăm să nu primim nici un euro în 2021!
Să vă fie rușine! Mincinoșii își ascund incompetența punând batista pe țambal!
Acum să îl învățăm și pe profesorul de la Sibiu cum se traduce asta în materie de prejudicii statale:
Se numesc foloase nerealizate, sunt de circa 4 miliarde euro și se impută de către Curtea de Conturi!”, a scris Câciu vineri pe Facebook, răspunzând afirmațiilor făcute vineri de dimineață de Președintele Iohannis, care a afirmat că ”nu este nicio catastrofă” în criticile aduse de Comisia Europeană documentului prezentat de ministrul Cristian Ghinea.
Klaus Iohannis a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență, despre care a spus că nu trebuie terminat într-o anume zi, ci trebuie bine făcut și corectat după cerințele Comisiei Europene, până va fi ”foarte bun” și ”implementat”.
Sursă foto: INQUAM Photos/Octav Ganea