De 115 ani sediul Fiat este la Torino, în timp ce Chrysler, companie cu care Fiat a fuzionat recent, are sediul la Auburn Hills, în apropiere de Detroit, SUA.
"Sediul va fi la Londra", a declarat Sergio Marchionne într-o conferinţă de presă organizată la sediul Chrysler.
"Este clar că funcţiile executive ale grupului, consiliul de administraţie, biroul meu, unele din atribuţiile mele trebuie să aibă sediul la Londra, dar aceasta nu înseamnă că voi renunţa la responsabilităţile mele operaţionale din SUA. Vom fi un grup care va opera peste tot", a mai spus Marchionne.
În luna ianuarie a acestui an, Fiat a ajuns la un acord pentru preluarea controlului deplin la Chrysler în schimbul sumei de 4,35 miliarde de dolari, operaţiunea urmând să dea naştere celui de al şaptelea constructor auto din lume.
Atunci, grupul italian a informat că noua companie, denumită FCA, va fi cotată în principal la New York şi secundar la Milano, urmând să fie înregistrată în Olanda, dar să aibă sediul fiscal în Marea Britanie.
Sindicatele şi politicienii italieni sunt îngrijoraţi de posibilitatea unor concedieri ca urmare a mutării sediului general al Fiat, însă Marchionne a dat asigurări că această mutare nu va avea impact asupra locurilor de muncă din Italia.
Acţiunile Fiat Chrysler au scăzut cu aproape 12%, miercuri, după ce grupul şi-a prezentat planul pentru următorii cinci ani, plan considerat prea ambiţios de către investitori şi analişti, în condiţiile în care prevede investiţii de 48 de miliarde de euro în mărcile Jeep, Alfa Romeo şi Maserati.
În replică, Sergio Marchionne a apreciat că reacţia pieţelor a fost una exagerată, adăugând că el şi preşedintele consiliului de admnistraţie John Elkann au cumpărat fiecare 133.000 de acţiuni Fiat pentru a demonstra încrederea lor în planul de relansare.AGERPRES