‘Am găsit o soluţie juridică, şi directorul actual este tot cu delegaţie pentru că altfel, în baza Ordonanţei 109, cea din 2011, ar trebui să mergem la managerii privaţi şi câştigătorul selecţiei pentru manageri privaţi este tot domnul Pop. Şi atunci puteam să-l schimbăm pe domnul Pop cu domnul Pop. Este o ordonanţă proastă. Va rămâne în Consiliul de Administraţie unul dintre cei şapte membri’, a declarat premierul, întrebat la postul B1 despre înlocuirea din funcţie a directorului general al CNADNR, Mircea Pop.
Victor Ponta a explicat că prin schimbarea din funcţie a lui Pop nu a dorit sancţionarea acestuia, ci a decis ca până la înfiinţarea Autorităţii de Autostrăzi un alt de mod de funcţionare al CNADNR.
‘Şi mai era un lucru. Am văzut că era legat (Mircea Pop – n.r.), că o să-l cheme pentru dosarul Silaghi. Nu vroiam să stea toată ziua între DNA şi sediul CNADNR. Dacă va fi chemat’, a declarat Ponta.
El a precizat că nu are informaţii în acest sens, dar se aşteaptă la orice. ‘Mă uit şi eu la presa mai apropiată de surse.Cred că există jurnalişti care au un acces privilegiat la informaţii, în special la Palatul Cotroceni. Nu e nimic ilegal în asta’, a declarat premierul.
Întrebat dacă Narcis Neaga este numele noului director al CNADNR, premierul a spus: ‘Este unul dintre directorii adjuncţi, că nu poţi să aduci pe cineva… Cred că da, cred că va fi tot director cu delegaţie’.
Victor Ponta a adăugat, întrebat în acest sens, că nu ştie dacă Neaga este cel care s-a ocupat anterior de contractul Bechtel şi a subliniat că obiectivele principale în acest an în privinţa CNADNR sunt semnarea contractului pentru porţiunea de autostradă dintre Comarnic şi Braşov, cel pentru Centura de sud a capitalei şi cel privind artera rutieră Piteşti – Craiova.
‘Aşa încât, directorul de la Concesiuni (Narcis Neaga – n.r.) am spus să fie director general ca să finalizeze cele trei proiecte’, a mai declarat premierul. AGERPRES