Directorii generali de la cele mai mari 28 de bănci din Statele Unite au fost convocaţi de Rezerva Federală (Fed), la 2 noiembrie, pentru a discuta noi reguli privind acordarea compensaţiilor financiare, au declarat surse apropiate situaţiei, scrie Mediafax.

Fed a anunţat în octombrie că va evalua marile bănci, astfel încât să se asigure că aceste compensaţii nu încurajează investiţiile riscante de tipul celor care au dus la declanşarea crizei financiare şi la salvarea de către stat a unor instituţii precum Bank of America şi Citigroup.

Prin convocarea şefilor de bănci, Fed vrea să se asigure că analiza compensaţiilor este luată în serios, a declarat Kevin Petrasic, jurist la firma de avocatură Paul Hastings şi consilier la Biroul pentru Supravegherea Fraudelor.

La 2 noiembrie, directorii de bănci vor fi informaţi în legătură cu evaluările pe orizontală folosite de autorităţile de reglementare la compararea băncilor şi identificarea celor care aplică practici semnificativ diferite faţă de norme, a spus o sursă.

Fed nu va comunica numele băncilor evaluate, iar analiza compensaţiilor va fi confidenţială.

SURSA: Mediafax