Patronii Dedeman au achiziționat terenul fostei platforme Andami, iar specialiștii sugerează că aici ar putea fi dezvoltate peste 700 de apartamente sau un parc de retail. Această mutare strategică promite să transforme zona într-un nou hub imobiliar sau comercial.
Frații Dedeman au achiziționat fosta platformă industrială Andami de la familia turcă Eskiocak
Dragoș și Adrian Pavăl, frații Dedeman, deținătorii rețelei Dedeman, au achiziționat fosta platformă industrială Andami din cartierul 23 August din București, de la familia turcă Eskiocak. Construcțiile anterioare de pe teren au fost deja demolate.
Conform specialiștilor, terenul ar putea fi utilizat pentru construirea a peste 500 de apartamente sau pentru dezvoltarea unui parc de retail.
Platforma industrială, ce constă în trei loturi cu o suprafață totală de aproximativ 2 hectare, a fost achiziționată de familia Eskiocak la licitație în 2022 pentru suma de 1,76 milioane de euro. Aceștia au dezvoltat anterior peste 2.000 de apartamente în cartierul Militari.
Anul acesta, Dedeman a achiziționat terenul, situat lângă unul dintre magazinele sale, și a demontat deja toate halele, depozitele și magazinele existente pe proprietate.
„Momentan nu am stabilit ce destinație va avea terenul în cauză”, au transmis reprezentanții Dedeman, pentru Profit.ro.
Specialiștii imobiliari estimează că pe acest teren, proprietarii Dedeman ar putea dezvolta peste 700 de apartamente sau un parc de retail
Specialiștii imobiliari estimează că pe acest teren, proprietarii Dedeman ar putea dezvolta peste 700 de apartamente sau un parc de retail, care ar putea include și un magazin Bebe Tei, în care Dedeman deține 30%.
Familia Doina și Adrian Mircioiu, care înainte de criza imobiliară din 2008 erau clasificați printre cei mai bogați, cu o avere de 50-60 milioane de dolari, au falimentat cu afacerea lor Andami, specializată în comercializarea materialelor de construcții.
Familia Mircioiu și-a extins activitatea și în sectorul rezidențial, construind 35 de case în ansamblul Magnolia din Corbeanca. Totuși, au reușit să vândă doar 7 dintre acestea. Andami Comp a intrat în insolvență în 2013, în urma unui an 2012 în care compania înregistrase cele mai mari încasări din istoria sa, de 211 milioane de lei. Ulterior, proprietățile companiei au fost vândute pe rând.
În 2022, o firmă asociată familiei Chitafes, dezvoltatori imobiliari, a făcut o ofertă de 5,8 milioane de euro pentru întregul portofoliu al Andami.
Oferta a fost însă respinsă de principalii creditori ai companiei: First Bank, Banca Transilvania și Vista Bank. Portofoliul includea 28 de vile și 12 terenuri în complexul rezidențial Magnolia din Corbeanca, platforma industrială din cartierul 23 August, o vilă suplimentară în Corbeanca, terenuri în comuna Tamas (destinate proiectului Magnolia Tamas), două proprietăți pe Șoseaua Chitilei și Strada Renașterii din Sectorul 1, precum și un imobil în Galați.
Platforma industrială Andami, situată în estul Capitalei, a fost achiziționată la licitație pentru suma de 1,76 milioane de euro de către o firmă deținută de familia Eskiocak, conform informațiilor furnizate de EuroInsol, lichidatorul judiciar al Andami Comp.