Spitalul are o suprafaţă totală de 18.000 de mp şi o capacitate de 290 de paturi, managerii estimând pentru primul an defuncționare un grad de ocupare de 30%, însemnând 3.500 de pacienți. Unitatea ar urma să intre pe profit în al treilea an de funcțuionare, urmând ca investiția să fie recuperată în zece ani.
„Sperăm să atragem cât mai mulți pacienți care până acum mergeau în străinătate pentru a se trata”, a spus Doris Andronescu, directorul general al companiei. „Condițiile de tratament sunt aceleași ca în Vest, dar tarifele mult mai mici”, a mai spus ea.
Medicii angajați au fost recrutați atât din sistemul de stat cât și de la unități privat. „Dorim să atragem cât mai mulți dintre medicii care vor să plece în străinătate”, a spus Doru Herghelegiu, directorul spitalului.
Spitalul dispune de un bloc operator format din 7 săli de operaţie, 17 posturi de terapie intensivă pentru adulţi, 7 posturi de terapie intensivă neonatologie şi câte un compartiment de primiri urgenţe pentru adulţi şi copii. Medicii angajați pun accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale cu minimă invazivitate.
Blocul de naşteri din cadrul spitalului are trei săli de naştere şi de intervenţii chirurgicale ginecologice şi este conectat cu o secţie de terapie intensivă neonatologie din sectorul medical privat, asigurând gradele de asepsie necesare.
O zi de cazare în rezervele unității variază de la 500 la 760 de lei, în funcție de tipul fiecăreia. Tariful unei nașteri normale este de 6.200 de lei la un medic specialist sau 7.700 la un profesor, iar o apendicectomie costă 4.700 de lei (normal) sau 5.500 de lei (laparoscopic).