Referitor la plata bonusurilor în valoare totală de 160 milioane de dolari, din totalul de 182 miliarde primiţi de AIG ca ajutor de la guvern, Edward Liddy, CEO al companiei, a declarat că el nu a aprobat plăţile, dar consideră că gestul este unul normal.

Paul Kanjorski, preşedintele comisiei de Finanţe din Camera Reprezentanţilor, a declarat că ar dori să afle de la conducerea companiei lista cu angajaţii care au încasat bonusurile, precum şi o justificare pentru fiecare în parte.

În loc de răspuns, Liddy a precizat că, din punct de vedere legal, plata bonusurilor era necesară şi că este importantă pentru ca angajaţii să fie stimulaţi să lucreze mai mullt pentru relansarea companiei. „Trebuie să continuăm să conducem această afacere ca pe o afacere, luând în seamă realitatea crudă a luptei cu competiţia, atât pentru clienţi, venituri, cât şi pentru angajaţi pricepuţi”, a motivat el. „Din acest motiv, AIG a făcut aceste plăţi. Unele dintre ele le consider şi eu de prost gust”, a adăugat Liddy.

Andrew Cuomo, procurorul general al statului New York l-a contrazis pe Liddy, susţinând că o parte dintre bonusuri au fost date unor foşti angajaţi. Potrivit informaţiilor lui Cuomo, 73 de angajaţi şi foşti angajaşi au primit bonusuri de peste un milion de dolari. „Ceva a mers greşit în toată afacerea asta”, a concluzionat Cuomo.

În ciuda acestor păreri defavorabile, Liddy a susţinut că „trebuie să îi asigurăm pe contribuabili că astăzi, la AIG muncim din greu pentru a îndeplini planul de restructurare şi să oferim americanilor, care ne-au finanţat, cele mai bune rezultate. Când eşti cuiva dator cu nişte bani, trebuie să-i dai înapoi”.