Premierul Romaniei Calin Popescu Tariceanu a semnat marti decizia de revocare din functie a presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), Stefan Cosmeanu, se arata intr-un comunicat transmis de Guvern. Decizia nu a fost motivata inca de Guvern, aceasta urmand sa intre in vigoare de la data publicarii ei in Monitorul Oficial.

Contactat telefonic, presedintele ANRGN Stefan Cosmeanu a declarat ca nu cunoaste motivele demiterii sale si ca asteapta un document scris care sa ateste decizia luata de premier. “Stiu de demitere, dar deocamdata pana nu va aparea o hartie in acest sens, se pot specula multe. Nu stiu ce fel de motivatii au stat la baza acestei decizii, dar ca de fiecare data in viata, exista persoane care muncesc si persoane care culeg dupa munca altora”, a declarat pentru Capital, presedintele ANRGN, Stefan Cosmeanu.

Totodata, seful ANRGN spune ca o demitere pe criterii profesionale nu se justifica deoarece ANRGN a avut, pe perioada mandatului sau, cel mai bun parcurs de la infiintare. “Sunt cel care a obtinut voturi pentru cele doua autoritati, ANRGN si ANRE, in Consiliul European al Reglementatorilor. Am reusit in acelasi timp o stabilizare a preturilor la gaze in ultima perioada. In niciun caz nu poate fi vorba de management defectuos”, mai spune Cosmeanu.

Potrivit comunicatului transmis de guvern, postul ramas liber dupa demiterea lui Stefan Cosmeanu va fi ocupat de directorul general al Companiei Nationale a Uraniului, Gergely Olosz.

Sursa: Capital 14 Martie 2007