Din 2005, Constantin Bratu este girectorul general al Asociaţiei Berarii României. Totodată, acesta face parte din Consiliul Director al Federației Romalimenta, Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) şi Asociaţia Berarii Europei. Constantin Bratu a absolvit Facultatea de Finanţe Bănci şi Burse de Valori în cadrul Academiei de Studii Economice din București şi programul de Executive MBA susținut de Asebuss în parteneriat cu Kennesaw State University.

În prezent, România și-a îndeplinit obligația maximă de reciclare a 55% din deșeurile de ambalaje puse pe piață, printr-un aport semnificativ al producătorilor și importatorilor de bunuri ambalate.

„Eco-Rom Ambalaje este pionierul îndeplinirii obligațiilor de reciclare a deșeurilor de ambalaje și a dezvoltat un model operațional inovativ în România. (…) Obiectivul pentru anul 2014 este creșterea cu 4% a ponderii cantității de deșeuri de ambalaje colectate separat de la populație, din totalitatea deșeurilor reciclate. Creșterea de la 11% până la 15% este un obiectiv îndrăzneț, deoarece reprezintă dublarea creșterii medii anuale de doar două procente", a declarat Constantin Bratu.

Organizația susține anual – prin investiții, campanii de comunicare și demersuri continue de eficientizare a parteneriatelor cu actorii responsabili – creșterea performanței sistemului de colectare separată a deșeurilor de ambalaje generate de populație și influențarea semnificativă a procesului de management al deșeurilor, având în vedere nivelul scăzut la care se află România în reciclarea deșeului menajer.

Conform ultimelor statistici, România reciclează jumătate din deșeurile de ambalaje generate. “În același timp 9 din 10 gospodării știu ce înseamnă colectarea separată, dar procentul celor care au acces la sistem și separă deșeurile este mult mai redus: în jur de 60%. Acum, mai mult ca oricând, contribuția industriei în serviciul de separare a deșeurilor pentru populație trebuie susținută de toți actorii implicați – autorități centrale și locale, operatori de salubritate, organizații de profil”, a declarat Sorin Cristian Popescu, directorul general al Eco-Rom Ambalaje

În actualul context, provocările industriei sunt foarte mari: obligațiile de reciclare globale vor crește până la 75% începand cu 2016, conform actualelor dezbateri la nivel european. Astfel, rolul producătorilor în asumarea obligațiilor privind ambalajele puse pe piață și reciclarea acestora trebuie să crească.

Eco-Rom Ambalaje îndeplinește 72% din obligația națională de reciclare pentru deșeurile de ambalaje (conform ANPM 2011). Cifra de afaceri a organizației pentru anul 2013 a fost de 44.175.835 lei, dintre care 80% este direcționată către buna funcționare a sistemului de colectare separată: asigurarea serviciilor de colectare, sortare și transport a deșeurilor către fabricile de reciclare, investiții în infrastructura de colectare separată pentru populație și în campanii de informare și educare a populației despre importanța colectării separate a deșeurilor de ambalaje.