Reuven Havar, directorul general executiv pentru România al dezvoltatorului israelian AFI Europe, proprietarul centrului comercial AFI Palace Cotroceni va renunţa la funcţie din luna martie, Shimon Ben Hamo şeful companiei din Bulgaria urmând să conducă şi activitatea de pe piaţa locală.

„Activitatea AFI în România se va reduce, chiar dacă vrem să începem două alte proiecte în Bucureşti, dar de dimensiuni mai mici. După proiectul AFI Palace Cotroceni nu văd ce altceva mai mare aş putea să fac în România. Caut acum un post mai sus, cu o mai mare deschidere, din care să conduc activităţi în mai multe ţări. Probabil că am şi găsit un astfel de post într-o companie din Israel, dar care este interesată şi de România„, a declarat Havar.

El a explicat decizia grupului ca un singur om să conducă activităţile şi din România şi din Bulgaria prin dimensiunea redusă a proiectelor care urmează să fie construite în viitor pe piaţa locală.

„Activitatea din România se va reduce acum şi dacă facem un proiect mic nu mai este nevoie să aducă un alt om doar pentru România“, a precizat Havar.

Negocieri pentru vânzarea viitoarelor birouri din Cotroceni

Havar lucrează în cadrul AFI Europe de zece ani, anterior fiind directorul general al Prigat. AFI Europe a finalizat anul trecut centrul comercial AFI Palace Cotroceni în urma unei investiţii de circa 300 milioane de euro. Centrul, deschis în toamnă, cel mai mare finalizat în Bucureşti, are o suprafaţă închiriabilă de 76.000 de metri pătraţi şi 250 de magazine.

„Anul acesta vrem să începem un alt centru comercial în Bucureşti şi două clădiri de birouri în apropiere de AFI Palace Cotroceni. Pentru centrul comercial suntem aproape de obţinerea autorizaţiei de construcţii, iar pentru cele două clădiri de birouri, de 25.000 de metri pătraţi negociem cu o companie vânzarea acestora“, a afirmat Havar.

Noul centru va fi amplasat în zona Bucureştii Noi, pe o parte din terenul fostei fabrici Laromet pentru care AFI Europe a plătit 80 de milioane de euro. AFI Europe a mai anunţat proiecte imobiliare în Bucureşti, Arad şi Ploieşti.

SURSA: Mediafax