Gigantul software Microsoft a anuntat ca CEO-ul diviziilor Windows si Web va parasi compania. Kevin Johnson este presedinte al acestei divizii din 2005. Aceasta include sistemul de operare Windows si programele Windows Live, precum e-mail-ul, dar si serviciile de publicitate online.

Cei trei ani in care Johnson s-a aflat la conducerea acestui department au coincis cu lansarea nerusita a sistemului de operare Windows Vista si cu incercarea esuata de preluarea a Yahoo.

Kevin Johnson a coordonat de asemenea achizitia, in 2007, a companiei de publicitate online aQuantive pentru 6 miliarde de dolari. Incorporarea acesteia in cadrul Microsoft a adus venituri suplimentare insa nu suficiente pentru a devansa rivalul Google. Johnson va ocupa dupa plecare din cadrul Microsoft un post de conducere in cadrul companiei Juniper Networks Inc.

Microsoft a anuntat ca divizia condusa de Johnson va fi scindata in doua entitati. Divizia Windows va fi condusa Steven Sinofsky, Jon DeVaan si Bill Veghte, iar pentru divizia de publicitate online compania va cauta un alt leader.

Sursa: USA Today