"Nu mă aştept ca situaţia să se înrăutăţească, chiar dacă este destul de rău în acest moment. În principal deoarece creşterea creditului este relativ slabă pentru moment, ceea ce este de înţeles în sensul că sentimentul general care a afectat Europa a afectat şi Europa Centrală şi de Est. O mare parte a ţărilor din Est sunt dependente de exporturile în Europa de Vest şi având în vedere că unele din statele din Vest nu sunt într-o situaţie prea bună, activitatea de investiţii s-a redus", a declarat Andreas Treichl.
"Vedem semne pozitive acolo unde ţara, populaţia şi băncile au o situaţie bună de lichiditate. Este foarte greu de făcute predicţii, însă în opinia mea, cu foarte puţine excepţii, cea mai grea perioadă a trecut’, a mai spus directorul Erste Bank. El a adăugat că există speranţe de creştere în Europa de Est. ‘Avem această situaţie fantastică în care pieţele bancare sunt subpenetrate, persoanele au venituri semnificativ mai mici decât în Europa de Est dar sunt mult mai productive", a spus Treichl.
Băncile străine precum UniCredit SpA, Erste Bank şi Raiffeisen Bank International domină industria bancară din Europa de Est în condiţiile în care controlează trei sferturi din active.
Sursa: Agerpres