Anterior, mai multe surse au declarat că Samsung poartă discuţii avansate pentru a prelua o parte sau totalitatea operaţiunilor Magneti Marelli, grupul sud-coreean fiind interesat în special de operaţiunile Marelli privind producţia de echipamente de iluminat şi in-car entertainment.
"Avem o relaţie bună cu Samsung, atât în calitate de furnizor cât şi ca posibil partener strategic", a declarat Sergio Marchionne, adăugând că speră să aibă o relaţie bună şi cu vicepreşedintele Samsung Electronics, Lee Jae Yong, având în vedere că ambii fac parte din Consiliul de Administraţie al Exor SpA, cel mai mare acţionar de la Fiat Chrysler.
Marchionne a recunoscut că Fiat Chrysler a primit oferte de la mai multe companii pentru divizia sa de componente dar a refuzat să confirme dacă Samsung este unul din candidaţi. "Nu suntem interesaţi doar în vânzarea Magneti Marelli, care are o valoare strategică pentru noi…indiferent ce se va întâmpla cu acea afacere în viitor, nu se va întâmpla peste noapte. Această divizie va deveni o platformă semnificativă pentru dezvoltarea tehnologică", a spus Marchionne.
După ce a renunţat la planurile vizând o fuziune cu General Motors Co., Marchionne a făcut din reducerea datoriilor principala sa prioritate până când va expira mandatul său de CEO la Fiat Chrysler. Analiştii sunt de părere că o eventuală vânzare a producătorului de componente Magneti Marelli i-ar permite lui Marchionne să atingă cel mai dificil obiectiv din strategia sa pe cinci ani, care include printre altele dublarea profitului net şi constituirea unei rezerve de numerar de cel puţin patru miliarde de euro, pe lângă eliminarea datoriilor.
La începutul lunii iulie, Fiat Chrysler şi-a îmbunătăţit estimările privind rezultatele pe 2016 iar Marchionne declara atunci că noile ţinte sunt unele conservatoare. Sâmbătă, Marchionne a precizat că grupul italiano-american va aştepta până la finele celui de-al treilea trimestru pentru a-şi revizui, încă odată, prognozele.