Urmează ca Strauss-Kahn să compare în cursul zilei de duminică în faţa unui judecător. Avocatul său, Benjamin Brafman, a precizat într-un e-mail adresat Reuters că Strauss-Kahn va pleda nevinovat.
Dominique Strauss-Kahn, șeful Fondului Monetar Internațional, a fost dat jos ieri dintr-un avion Air-France care urma să decoleze de pe aeroportul Kennedy și arestat. Oficialul a fost reținut ca urmare a unor acuzații de atac sexual asupra unei cameriste a unui hotel din Manhattan. Conform poliției new-yorkeze, acuzațiile aduse lui Strauss-Kahn sunt, tentativă de viol și reținere împotriva voinței.
Presa americană susține că șeful FMI va fi apărat de avocații Benjamin Brafman și William Taylor, în timp ce Reuters menționează, citând unul dintre avocați, că șeful FMI se declară nevionovat.

Putătorul de cuvânt al Departamentului de Poliție din New York (NYPD), Paul J. Browne, a menționat că din primele cercetări rezultă că o cameristă de 32 de ani a hotelului în care era cazat oficialul a intrat în apartamentul acestuia crezând că acesta este plecat. În timp ce aceasta se afla în holul apartamentului care costă circa 3.000 de dolari pe noapte, Strauss-Kahn a ieșit din baie complet dezbrăcat și a încercat să o violeze.
„A prins-o și a dus-o cu forța în dormitor după care a încuiat ușa”, a spus Browne citând din declarațiile cameristei. După o luptă între cei doi, oficialul FMI a împins-o pe cameristă în baie unde a încercat să o violeze pentru a doua oară. Însă aceasta a reușit să fugă și și-a anunțat un coleg care a sunat la poliție.

Ajunși la fața locului, ofițerii NYPD au constatat că Strauss-Kahn nu se afla în apartament dar părea să fi plecat în grabă, mai ales că își uitase telefonul mobil. Poliția a recuperat mai multe dovezi din apartament însă acestea urmează a fi studiate.