La începutul acestei luni, firma de cercetare de piaţă International Data Corporation (IDC) estima că vânzările globale de computere personale vor înregistra în 2013 ‘cel mai sever declin din istorie’. Livrările de computere personale sunt în scădere de şase trimestre, fiind cel mai sever declin înregistrat vreodată.

Meg Whitman susţine că HP trebuie să se bazeze pe inovaţie pentru a se relansa şi în acest sens lucrează la o serie de produse inovative pentru consumatori, inclusiv un dispozitiv care combină un laptop şi o tabletă. ‘Trebuie să continuăm să inovăm. Motorul inovaţiei funcţionează în continuare la HP’, a arătat Whitman.

În ultimul an, acţiunile HP au înregistrat o creştere de 90%, semn că investitorii au încredere în planul de relansare al companiei.
‘Cred am început să construim încredere în direcţia în care vrem să ducem compania’, a declarat Meg Whitman, care în luna septembrie 2011 a devenit al patrulea CEO numit în fruntea HP în decurs de 14 luni.

Recent, HP a anunţat majorarea dividendelor cu 10% şi un plan de răscumpărare de acţiuni, ceea ce ar trebui să-i facă fericiţi pe investitori pe termen scurt. Cu toate acestea, nici în prezent HP nu are un smartphone şi controlează doar o mică parte din piaţa tabletelor.

Având în vedere creşterea explozivă a vânzărilor de tablete şi smartphone-uri, analiştii de la Enders Analysis estimează că baza instalată de smartphone-uri o va depăşi pe cea de PC-uri undeva în anul 2014. Creşterea vânzărilor de smartphone-uri a fost una spectaculoasă de la o bază instalată de sub 200 de milioane de unităţi în luna septembrie 2010 la peste 1,2 miliarde unităţi în luna septembrie 2013. AGERPRES