Șeful OMV a dat lovitura! Incredibil cât îi intră în buzunar

Șeful OMV a dat lovitura! Incredibil cât îi intră în buzunar
Ultima modificare în 4 noiembrie 2020, 13:39
Șeful OMV a dat lovitura! Este incredibil cât îi intră în buzunar, iar informațiile au fost făcute publice în urma unei analize realizate de firma de consultanţă khp.

Șeful OMV Austria este unul dintre cei mai bogați CEO. Trebuie spus că remuneraţia medie a unui CEO al unei companii din indicele ATX a scăzut de la 2,17 milioane de euro până la două milioane de euro, conform unei analize realizate de firma de consultanţă khp.

Cel mai bine recompensat CEO al unei companii din Austria a fost directorul general de la OMV, Rainer Seele, cu un salariu anual de 6,085 milioane de euro. Comparativ, în 2018 şeful OMV a încasat 4,47 milioane de euro, însă de la mijlocul lui 2019 Rainer Seele este responsabil şi pentru operaţiunile downstream marketing & trading, după retragerea lui Manfred Leitner, şi a beneficiat de o recompensă suplimentară, informează Agerpres.

Alţi directori de companii bine recompensaţi sunt CEO-ul de la Voestalpine, Wolfgang Eder (3,39 milioane de euro), directorul general de la Erste Group, Andreas Treichl (3,3 milioane de euro) şi directorul BAWAG, Anas Abuzaakouk (3 milioane de euro).

Remuneraţia directă anuală a unui preşedinte de consiliu de administraţie al unei companii din ATX a variat între 560.000 şi 6,085 milioane de euro.

Timp de mai mulţi ani, hkp a criticat nivelul redus de transparenţă din declaraţiile companiilor privind remuneraţiile individuale. Însă acum se aşteaptă modificări profunde în acest tip de declaraţii şi o mai mare transparenţă, a spus partenerul hkp, Michael Kramarsch. „Austria este ultima ţară din Europa Occidentală unde nu exista un vot „say on pay” însă acum acest vot trebuie introdus”, a spus Kramarsch. Ca urmare a unei modificări care vizează o directivă europeană privind drepturile acţionarilor, care a intrat în vigoare la data de 10 iunie 2019, sistemul de remunerare al boardului unei companii trebuie supus la vot cu prilejul adunării generale anuale a acţionarilor.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea – 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

De altfel, OMV Petrom a anunțat care va fi prețul pentru țiței anul următor după ce și-a reviziuit estimările utilizate în planificare, pentru a reflecta modificările mediului de piață. Potrivit anunțului OMV Petrom, în Upstream, estimarea pe termen lung a cotaţiei ţiţeiului Brent este acum redusă la 60 dolari/bbl faţă de 75 dolari/bbl folosită anterior. Estimările detaliate ale cotaţiilor la ţiţeiul Brent sunt următoarele: pentru 2021, compania estimează o continuare a efectului macroeconomic al pandemiei COVID-19 şi confirmă estimarea de preţ al ţiţeiului de 50 dolari/bbl; estimările preţului ţiţeiului pentru 2022 şi 2023 au fost reduse la 60 dolari/bbl de la 70 dolari/bbl, respectiv 75 dolari/bbl; pentru perioada 2024 – 2029, este estimată o cotaţie a ţiţeiului Brent de 65 dolari/bbl (anterior 75 dolari/bbl), care se estimează că va scădea gradual la 60 dolari/bbl până în 2035.

Toate estimările după anul 2025 sunt în termeni reali, la nivelul anului 2025.

 

Etichete: , ,
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook