Șeful OpenAI și alți directori au încercat să salveze companiile care au rămas fără bani

Sam Altman

Sursă: Twitter

Șeful OpenAI, dar și alșți directori de companii de tehnologie din Statele Unite Ale Americii (SUA), au încercat să salveze firmele din acest domeniu care au rămas fără bani după prăbușirera SVB.

Directorii mai multor companii de tehnologie din Statele Unite ale Americii, printre care și fondatorul OpenAI, au încercat să mențină vii firmele rămase fără venituri.

Acest lucru s-a întâmplat din cauză să Sillicon Valley Bank s-a prăbușit în cursul zilei de vineri, 10 martie.

Păbușirea băncii a provocat un adevărat cutremur în piețe globale, în timp ce antreprenorii din California au început să își facă griji cu privire la plata salariilor.

Într-o postare pe Twitter, Garry Tan, CEO-ul Y Combinator, a precizat că acest eveniment ar putea avea un anumit nivel de extincție în sectorul tehnologic.

CEO-ul OpenAI a ajutat câțiva antreprenori din domeniu cu bani proprii, arată fratele acesta pe Twitter, iar un beneficiar a confirmat informațiile pentru Reuters.

”Îmi amintesc de investitorii care m-au ajutat când conduceam un startup şi chiar aveam nevoie de ei şi încerc mereu să plătesc”, spunea Sam Altman pentru sursa anterior citată.

Peste 3.500 de directori executivi au semnat o petiție prin care au făcut apel la Trezoreria SUA

Peste 3.500 de directori executivi și fondatori au semnat o petiție inițiată de Y Combinator. Ei reprezentau aproximativ 220.000 de lucrători.

Prin această petiție a fost făcut un apel către Trezoreria SUA pentru a sprijini deponenții. Petiția a făcut apel și către alte persoane.

În plus, petiția arată că peste 100.000 de oameni riscă să rămână fără loc de muncă.

În timp ce Sillicon Valley Bank nu a oferit un punct de vedere, deși i s-a cerut unul, Y Combinator nu a detaliat petiţia.

Companiile nu au bani pentru a plăti angajații

CEO-ul de la RadAI nu mai vorbise cu cel de la OpenAI de ani de zile, însă i-a trimis un email acestuia fiind disperat și în căutare de ajutor.

Start-up-ul se baza pe SVB, a cărei închidere bruscă a însemnat că nu avea bani pentru a plăti luni aproximativ 65 de angajați, a spus el.

„Mijloacele de trai ale oamenilor depind de noi”, a declarat Gurson, a cărui companie cu sediul în San Francisco ajută radiologii să lucreze mai eficient și include personal cu roluri și posibilități foarte variate. „Au ipoteci de plătit; au facturi”.

Cofondatorul lui Gurson a așteptat opt ore la o linie telefonică de urgență a Federal Deposit Insurance Corporation, dar fără niciun rezultat, a spus el. Încercările multiple de a transfera fonduri de la SVB au eșuat, scrie Reuters.