Prin această achiziție, Pfizer își propune să își consolideze poziția în sfera tratării cancerului de sânge, după ce compania a generat anul trecut venituri de 10,9 miliarde de dolari, reprezentând 26% din veniturile sale pe tot anul, scrie pharmaceutical technology.
În SUA, se așteaptă ca peste 175.000 de persoane să fie diagnosticate cu un anumit tip de cancer de sânge în acest an, adică 10% din toate diagnosticele noi de cancer.
Investiții de zeci de milioane de dolari
În septembrie anul trecut, Pfizer a investit 25 de milioane de dolari în activitățile de cercetare și dezvoltare (R&D) ale Trillium ca parte a Pfizer Breakthrough Growth Initiative.
Pe o piață saturată, Trillium oferă o oportunitate unică pentru Pfizer prin terapiile sale inovatoare. Cei doi candidați principali ai Trillium, TTI-621 și TT-622, sunt proteine de fuziune care vizează antigenul CD47 în axa α-CD47 a proteinei de reglare a semnalului (SIRP).
Deși ambii agenți sunt în studiile de fază I / II, care recrutează pacienți pentru multe tipuri de cancer de sânge diferite, GlobalData se așteaptă ca anticorpul monoclonal Magrolimab să fie primul agent anti-CD47 de pe piață, care poate primi aprobarea FDA anul viitor.
Conform previziunilor GlobalData, vânzările globale ale TTI-621 și TTI-622 ar putea să ajungă la 114 milioane dolari și respectiv 911 milioane dolari până în 2027. Dacă este aprobat, TTI-622 ar putea aduce cele mai mari încasări din terapia cancerului de sânge ale companiei Pfizer.