'Predictibilitatea este cred una dintre principalele noastre aşteptări, pentru că permite o construcţie coerentă şi solidă a bugetului oricărei companii. O altă aşteptare se referă la intervalul de timp dintre aprobarea unei modificări legislative şi data intrării ei în vigoare. Ne bucură să constatăm că s-a decis reducerea CAS, ceea ce înseamnă o reducere a presiunii fiscale pe angajatori, dar şi pe angajaţi. Evident, orice investitor are câteva aşteptări importante în principal de la mediul de business în care activează şi de la cadrul legislativ', a spus Văcăroiu.
Senatul a adoptat, în data de 24 iunie a.c., cu 109 voturi 'pentru' şi o abţinere, proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, acesta urmând să fie înaintat Camerei Deputaţilor.
Iniţiatorul proiectului de lege pentru modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal este Guvernul, iar Senatul este prima Cameră sesizată.
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în data de 2 iulie, proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal, care prevede reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator.
Reglementările din proiectul de lege adoptat prevăd diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcţie de condiţiile de muncă, pentru contribuţia de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat după cum urmează: 15,8% pentru condiţii normale de muncă; 20,8% pentru condiţii deosebite de muncă; 25,8% pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii de muncă.
Măsura reducerii CAS cu cinci puncte procentuale la angajator urmează să intre în vigoare începând cu 1 octombrie.
Pentru acest proiect de lege au votat 304 deputaţi, nu a fost nicio abţinere şi niciun vot împotrivă. Camera Deputaţilor este for decizional.
SURSA: Agerpres