"Cred că este foarte posibil ca o ţară mică să abandoneze. Ar putea fi oricare, pentru că la asemenea scenarii se ajunge atât din cauza evenimentelor politice, cât şi din cauza circumstanţelor economice sau a tulburărilor sociale şi altor asemenea lucruri. Dar cred cu tărie că există o probabilitate foarte mare ca o ţară să plece", a declarat Philip Hampton în cadrul unei emisiuni Sky News.

Şeful celei mai mari bănci controlate de stat din Marea Britanie a avertizat că un astfel de eveniment ar afecta puternic sistemul bancar din Europa, fiind necesar un val de recapitalizare a băncilor de către guvernele de pe continent.

Miercuri, băncile au primit o sumă record de bani de la Banca Centrală Europeană, de 489 miliarde de euro, ceea ce le-a dat investitorilor încredere că ar putea fi evitată o criză a creditării, iar banii pot fi folosiţi pentru a cumpăra obligaţiuni spaniole şi italiene. Există, totuşi, în continuare, temeri din partea investitorilor că ţări asemeni Greciei vor trebui să părăsescă zona euro.
<iframe src="https://video.sky.com/embed/external/16134880" frameborder="0" height="360" width="640"></iframe>