În acelaşi document, Oudea spune că banca va vinde active ale diviziilor GIMS (Global Investment Management Services) şi SFS (Specialised Financial Services), până la jumătatea anului 2012.

"Oudea nu exclude o recesiune în Franţa în 2012. El consideră că nu poate evita concedierile, câteva sute în Franţa şi pe plan internaţional", se arată în scrisoarea trimisă membrilor sindicatului. Un purtător de cuvânt al Societe Generale contactat de Reuters, a refuzat să comenteze.

Băncile franceze precum Societe Generale şi BNP Paribas se luptă să recâştige încrederea investitorilor, după ce criza datoriilor suverane a afectat băncile. Prin urmare, ele vând active şi concediază angajaţi pentru a acoperi un deficit de capital estimat la 8,8 miliarde euro, până la jumătatea anului viitor.

Cel puţin 500 de angajaţi ar putea fi daţi afară din cadrul SocGen, a doua mare bancă franceză, număr pe care reprezentanţii grupului financiar au refuzat să-l confirme. În privinţa salariilor, Oudea a arătat în scrisoarea către sindicate că cele mai mari salarii din bancă vor fi îngheţate, iar majorările salariale se vor ridica în medie la 1% în ansamblu şi maximum 2,5% pentru cei mai prost plătiţi angajţi.

BNP Paribas, cea mai mare bancă europeană, a anunţat deja că numărul de concedieri va fi "de ordinea sutelor, şi nu miilor".

"Oudea a spus că nu are altă alternativă, adăugând că ceea ce se întâmplă atăzi este îngrijorător din punct de vedere al competitivităţii", se mai arată în scrisoarea citată.