Gerald Schreiner, preşedintele executiv al Volksbank România, va pleca de la conducerea băncii, au declarat, pentru Capital, surse din piaţă. Schreiner urmează să o poziţie în top managmentul Volksbank International, acţionarul majoritar al băncii autohtone.

Banca autohtonă şi-a mărit constant cota de piaţă, ajungând pe locul a treilea în clasamentul băncilor întocmit după valoarea activelor în 2008. La sfârşitul anului trecut, Volksbank România se clasa tot pe locul al treilea, cu o cotă de piaţă de peste 6%, potrivit unor surse din piaţă.

Oficialii Volksbank International nu au explciat de ce pleacă Schreiner, ci au preferat să afirme că în viitor va fi important schimbul de cele mai bune practici între ţările în care grupul este prezent pentru a crea sinergii în cadrul grupului.

„În încercarea de a ne adapta la condiţiile schimbate ale pieţei, vom apela la avantajele experienţei managementului local, chiar şi mai intens acum, şi vom depune un efort sporit în implementarea modelelor individuale de succes ale băncilor din cadrul grupului”, a declarat, pentru Capital, Friedhelm Boschert, CEO Volksbank International.

Gerald Schreiner, 42 de ani, este preşedintele Volksbank România din anul 2007. Anterior a deţinut timp de trei ani funcţia de vicepreşedinte al băncii locale. Schreiner este absolvent al Facultatii de Drept din Salzburg, dar a renunţat la cariera de avocat şi a început să lucreze în domeniul bancar. Înainte de Volksbank a lucrat la Bank Austria şi Raiffeisen Zentralbank.