Hesham Al Qassim, directorul executiv al Wasl Asset Management – cel mai mare proprietar din emirate, care administrează portofoliul deținut de Dubai Real Estate Corporation – spune că la prețurile actuale este „momentul oportun“ pentru a investi în piața locală.

„Pentru toate proprietățile rezidențiale [din portofoliul Wasl] se observă din nou o cerere bună și piața începe să își revină“, a spus Al Qassim într-un interviu pentru Arabian Business. „Cred că este momentul potrivit. Piața trebuie să se miște la un moment dat; au trecut patru ani de când totul a încetinit și cred că prețurile au trecut sub nivelul corect. Acum este nivelul corect pentru a cumpăra din nou“.

Prețul proprietăților din Dubai a scăzut cu cel puțin 60% de la vârful atins în 2008, dar s-au constatat creșteri în valoare în multe zone premium în prima jumătate a acestui an.

Întrebat dacă prețurile vor mai putea ajunge la vârful atins în urmă cu patru ani, Al Qassim spune că „ar putea merge și mai sus; totul depinde de cerere și ofertă. Ar trebui totodată să uităm și că există o creștere normală a prețurilor ca procent din inflație“.

Al Qassim, care este și vicepreședintele Emirates NBD și președintele Emirates Islamic Bank, a mai adăugat că peste 98% din cele 25.689 de locuințe din portofoliul Wasl erau ocupate la sfârșitul lui 2011.

Wasl intenționează să finalizeze în următorii trei ani un nou proiect în valoare de 844 mil. dolari.

SURSA: Arabian Business