Documentele importante le poti acum lua de oriunde acolo unde exista un calculator conectat la internet. Fie ca este vorba despre diplome, contracte, acte de identitate, poze sau trecand de documentele pe suport de hartie, se pot include aici chiar si melodii sau filmulete. Concerte, reclame, clipuri muzicale, nunti sau primii pasi ai copilului. Nu se pot pierde pentru totdeauna in caz de furt sau vrun dezastru natural, deoarece sunt stocate la banca, in seiful online.

Serviciul se numeste vSafe si este oferit de Wells Fargo, una dintre cele mai mari si mai sigure bani din SUA. Capacitatea seifului online este de la 1 GB (4,95 dolari pe luna) la 6 GB (14,95 dolari pe luna). In spatiul maxim ar putea sa intre lejer 60.000 de documente sau 4.000 de poze de rezolutie mai buna, totul depinzand de format si dimensiune.

Un document scanat nu poate fi in toate cazurile folosit pe post de document original, dar poti dovedi mult mai usor ca l-ai avut si mai ales va fi mai simplu de emis un duplicat. Aceasta problema nu se pune in cazul pozelor, a clipurilor sau a filmuletelor.

Sigur, treaba o poate face si un stick de memorie sau un DVD. Dar si ele pot fi distruse laolalta cu documentele originale daca se aflau in casa la in incediu. Aici apare greaua alegere a clientilor Wells Fargo. Sa pui stickul/DVD-ul in seif la banca? Mai bine pui direct documentele. Sau poti pastra documentele acasa si ai copiile in absoluta siguranta. Wells Fargo nu intentioneaza sa inlocuiasca seifurile palpabile cu cele online, mai ales ca mediul online nu permite pastrarea de obiecte, ci ofera noul serviciu separat.