Proiectul legii privind venitul minim garantat urmează să fie aprobat, cel târziu, săptămâna viitoare. Legea va modifica modul în care se verifică beneficiarii şi va stipula sancţiuni aspre. “Venitul minim garantat este în avizări şi urmează să-l introducem în Guvern, dacă nu în prima şedinţă, în următoarea sigur. La venitul minim garantat nu umblăm la fonduri, ci la procedură, adică n-o să mai fie acordat de primari, ci de instituţia prestaţiilor sociale, anc
Proiectul legii privind venitul minim garantat urmează să fie aprobat, cel târziu, săptămâna viitoare. Legea va modifica modul în care se verifică beneficiarii şi va stipula sancţiuni aspre.
“Venitul minim garantat este în avizări şi urmează să-l introducem în Guvern, dacă nu în prima şedinţă, în următoarea sigur. La venitul minim garantat nu umblăm la fonduri, ci la procedură, adică n-o să mai fie acordat de primari, ci de instituţia prestaţiilor sociale, ancheta socială va fi făcută numai cu verificarea de la centru, de la noi, cei care fac fraude sau inechităţi în domeniu urmează să fie aspru pedepsiţi prin această lege, care introduce sancţiuni majore”, a detaliat ministrul Muncii, Mihai Şeitan.
El a precizat că economiile pe care Guvernul le face prin reverificarea dosarelor de prestaţii sociale nu puteau fi luate în considerare la rectificarea bugetară, pentru că nu se poate anticipa exact care este nivelul fondurilor astfel obţinute.
“Controalele pe care le-am făcut în ultimul timp arată că peste 25% dintre cei care primesc ajutoare sociale le primesc ilegal. Se obţin economii, dar sunt viitoare, de abia după ce le ai ştii ce s-a întâmplat, dar ne pot ajuta. Banii aceştia ne sunt acordaţi prin buget, nu trebuie neapărat să-i şi consumi. dacă avem avantajul acesta să facem nişte reduceri, ne ajută”, a menţionat Mihai Şeitan.