Selena Romania, divizia locala a producatorului polonez de spume poliuretanice, etansanti si adezivi, a inregistra in primele noua luni ale anului in curs o crestere de 9,3% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la o valoare de 15,5 milioane de lei.

Reprezentantii companiei au anuntat, de asemenea, ca valoarea vanzarilor de spuma poliuretanica a crescut cu 5%, marcand consolidarea pozitiei de lider pe piata, in conditiile in care preturile au scazut cu pana la 15% si volumul lucrarilor de tamplarie termoizolanta este la aproximativ 91% in raport cu 2007. Pentru aceeasi perioada a anului, Selena Romania a inregistrat cresteri in volume de 50,7% pentru adezivii de pardoseli, 48,4% pentru adezivii de montaj, 66,3% pentru produsele pentru acoperisuri si de 34,4% pentru benzile adezive.

“In contextul actual, piata de constructii, in ansamblu, va avansa in 2009 cu 6-11%, in compartie cu 2008, printr-o contribtie masiva a lucrarilor de constructii ingineresti, de infrastructura si nerezidentiale, corelata cu o reducere importanta a cererii in zona rezidentiala” a declarat Dorin Spataru, administratorul Selena Romania.

Selena Romania, reprezentanta holdingului international Selena cu capital polonez si listat la Bursa de la Varsovia, estimeaza o crestere de doar 2-5% a pietei de materiale de izolatii si etansari, datorita conditiilor interne si externe. Evolutii similare sunt prognozate a fi atinse si pe segmentele de adezivi de montaj si adezivi pentru pardoseli.

„O altă directie importanta de evolutie pe segmentele pe care activam va fi cea de reabilitare ai eficientizare termica si energetica a fondului de locuinte. La nivel naţional sunt circa 85000 de blocuri de locuit. Intre 60% si 75% dintre acesteab necesita reabilitare si eficientizare termotehnica, fiind cladiri vechi de 40-55 ani”, a completat Dorin Spataru.

Grupul Selena este un holding international cu capital polonez listat in aprilie 2008 la Bursa de la Varsovia, care produce si distribuie materiale chimice pentru constructii.

Grupul este al patrulea producator mondial de spume poliuretanice utilizate pentru montarea usilor si ferestrelor si pentru etansare in constructii. Selena Group cuprinde 27 de companii, inclusiv 18 subsidiare straine si 10 fabrici dotate cu inalta tehnologie si isi livreaza produse in peste 50 de tari, pe 16 piete.

Sursa: Selena Romania