Azi, Ernst & Young România a organizat seminarul anual privind “Noile reglementări fiscale” la hotelul JW Marriott din Bucureşti. Seminarul, la care au participat peste 150 de reprezentanţi ai mediului de afaceri, şi-a propus să ofere toate informaţiile relevante în legătură cu principalele modificări ale Codului fiscal, ale Normelor de Aplicare a Codului fiscal, precum şi a altor acte normative cu impact fiscal semnificativ, ce au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2008.

Lucrările seminarului s-au axat pe 3 direcţii principale: impozitarea societăţilor, impunerea persoanelor fizice şi impozitarea indirectă. Specialiştii Ernst & Young au prezentat în detaliu informaţii despre fiecare din aceste domenii, îndeosebi din punct de vedere practic.

"Eliminarea mecanismului de taxare inversă a TVA pentru construcţii şi livrări de bunuri imobile va avea un efect negativ asupra fluxului monetar în egală măsură asupra constructorilor cât şi a clienţilor” a declarat Venkatesh Srinivasan, Directorul departamentului de asistenţă fiscală al firmei Ernst & Young.

Marius Ionescu, Tax Senior Manager, a menţionat că pierderile tehnologice normale sunt deductibile, iar regimul cheltuielilor cu dobânda referitoare la preluările de companii cu fonduri împrumutate au fost clarificate.

Claudia Duruş, specialist în impozitarea persoanelor fizice, a precizat că eliminarea limitelor pentru contribuţiile la asigurările sociale la nivelul angajatorului va conduce la o creştere a costurilor cu desfăşurarea activităţii în România pentru societăţile cu aport de valoare adăugata mare.

Ernst & Young este una din cele mai importante firme internaţionale de servicii de audit si asistenta in afaceri din România.
Înfiinţată în 1992, Ernst & Young România are acum 16 ani de experienţă pe piaţa locală si peste 400 de angajaţi.

Data: 29 ianuarie 2008

Sursa: Ernst & Young România