Semnul care îi încurcă pe mulți șoferi! A fost publicat în legislația națională încă din anul 2014. Totuși, mulți dintre șoferi nu știu nici acum ce semnificație are următorul indicator rutier.
Mulți șoferi nu știu ce semnificație are indicatorul rutier de avertizare care este alcătuit dintr-un triunghi roșu, cu un punct negru în centru.
Mulți șoferi nu știu ce semnificație are indicatorul rutier
Acest indicator este întâlnit pe sectoarele de drum cu lungimea de maximum 1 kilometru, unde, într-o perioadă de 5 ani consecutivi, s-au înregistrat minimum 10 accidente grave de circulație în care cel puțin 10 persoane au decedat sau au fost rănite grav.
Astfel, este întâlnit în zonele cu risc de accidente din orașe. De exemplu, în București au fost montate 34 de astfel de indicatoare rutiere de avertizare doar în ultimii 5 ani.
Potrivit specialiștilor, șoferilor le este recomandat să reducă viteza și să evite manevrele riscante atunci când întâlnesc semnul. În caz contrar, se pot pune în pericol.
Astfel de indicatoare rutiere de avertizare se regăsesc în toate țările europene.
„Nu ai cum să ieși pe stradă fără a cunoaște semnificația indicatoarelor rutiere.
Sunt elementele principale în baza cărora se desfășoară, în primul rând, traficul, siguranța traficului. Se întâmplă frecvent accidente, mare atenție, accidente cu urmări tragice”, a explicat Sorin Ene, specialist conducere defensivă.
Un nou proiect de lege introduce o schimbare pentru toți cei cu permis auto
În altă ordine de idei, un nou proiect de lege a introdus o schimbare importantă pentru toți cei cu permis auto. Mai precis, legea completează OUG 195/2002, în sensul stabilirii valabilităţii unui permis auto eliberat pentru categoria B şi în cazul anumitor tipuri de motociclete.
„Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată, cu cilindree maximă de 125 cm cubi, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1”, arată articolul modificat.
Totodată, există și câteva condiții pentru cei interesați, potrivit proiectului. De exemplu, deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi.
O altă condiție este că deţinătorii trebuie să aibă o experienţă de cel puţin 3 ani de conducere, pentru categoria B de vehicule.
O altă condiție este să facă dovada absolvirii a 15 ore la o școală de profil. Acestea ar costa aproximativ 1.000 de lei.
Potrivit inițiatorilor, scopul principal al acestei schimbări este să faciliteze traficul rutier.