Semnal de alarmă la nivel mondial! Varianta Delta face ravagii

Semnal de alarmă la nivel mondial. Karl Lauterbach, expertul în sănătate de la SPD, se arată extrem de îngrijorat de evoluția variantei Delta a coronavirusului. El a vorbit despre eficiența vaccinurilor anti-covid în acest context, dar și despre modul în care noua tulpină evoluează.

Karl Lauterbach, expertul în sănătate de la SPD are o previziune sumbră asupra evoluției pandemiei de coronavirus. Acesta a vorbit despre studiile care au fost efectuate în Israel conform cărora  vaccinurile au o eficiență redusă împotriva variantei Delta, și nu doar împotriva acesteia.

În același timp, expertul a subliniat faputul că nu este vorba în special doar de Israel, iar scăderea eficienței vaccinurilor se resimte în general.

În ceea ce privește îngrijorările aduse după concluziile unui studiu acestea au fost „că șapte la sută dintre cei vaccinați se pot îmbolnăvi grav”, a spus Lauterbach.

Totodată, el a mai adăugat că în cazul în care datele vor fi într-adevăr confirmate, motivele de îngrijorare vor crește semnificativ.

Îngrijorări la nivel mondial

„Dacă datele sunt confirmate, acesta este un motiv de îngrijorare”, a declarat Karl Lauterbach pentru Augsburger Allgemeine.

Cel mai bun exemplu în acest sens este Israelul, care este considerat un model în lupta cu noul coronavirus. Marea majoritate a adulților au fost imunizați cu vaccinul Biontech, numărul cazurilor de acolo a crescut recent din nou.

Mai exact, din cei aproximativ 9,3 milioane de locuitori, 5,7 milioane de oameni au primit prima lor vaccinare, din care 5,2 milioane sunt complet vaccinați.

De cealaltă parte, potrivit primelor rezultate ale unui studiu realizat de renumita Universitate Ebraică din Ierusalim, împotriva variantei Delta a virusului nu funcționează, așa cum se spera.

Astfel, vaccinul anti-covid previne re-infectarea într-un procent de doar 64%. De menționat este faptul că în luna februarie, atunci când Delta nu era încă la fel de răspândită, ministerul israelian al Sănătății vorbise despre o „rată de succes” de 95,8%.

Cu toate acestea, potrivit noului studiu, vaccinarea protejează foarte bine împotriva bolilor grave și a spitalizării – până la 93%.

Și în Germania situația începe să se complice. Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), incidența a fost de 5,1 miercuri dimineață (5,1 noi infecții la 100.000 locuitori). Totodată, weekend-ul trecut, valoarea a scăzut sub cinci pentru prima dată după mult timp, iar în decurs de 24 de ore au fost înregistrate 985 infecții și 48 de decese.

Datele RKI mai arată însă că proporția infecțiilor cu varianta Delta s-a dublat din nou, ajungând la 37%, conform celor mai recente cifre din a treia săptămână a lunii iunie.