Semnal de alarmă la nivel național. Valul 4 al pandemiei va avea efecte dramatice

coronavirus

Vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor Adrian Wiener trage un semnal de alarmă la nivel național. Acesta a vorbit despre valul patru al pandemiei de coronavirus, care, în opinia sa ar urma să aibă efecte dramatice la nivelul întregii țări.

Într-un interviu acordat pentru RFI, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor Adrian Wiener își arată îngrijorarea față de cel de-al patrulea val al pandemiei.

Mai exact, acesta afirmă că „orice măsură, chiar şi de recompensă, chiar şi de condiţionare a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie un mijloc prin care să creştem rata de vaccinare”.

Totodată,  el a vorbit și despre ritmul scăzut de vaccinare din România. În opinia sa, situația este îngrijorătoare în contextul în care varianta Delta este contagioasă, iar numărul infectărilor ar putea crește semnificativ.

Adrian Wiener a mai adăugat că se așteaptă ca valul patru să aibă efecte dramatice pentru România, iar numărul deceselor și al spitalizărilor ar putea crește din nou.

Al patrulea val ar putea avea efecte dramatice în România

”Situație este foarte îngrijorătoare, pentru că într-adevăr, contagiozitatea variantei Delta, tendinţa de a avea un număr mai mare de spitalizări decât varianta cu care ne-am obişnuit şi pe lângă aceste cifre mici globale de vaccinare, faptul că doar sub 30% din populaţia vulnerabilă peste 60 de ani este vaccinată, toate aceste lucruri ne fac să ne gândim la faptul că valul patru va fi unul cu efecte dramatice în România, cu un număr foarte mare de spitalizări şi decese”, a spus acesta.

El a mai subliniat faptul că vaccinarea rămâne singura soluție pentru a evvita o adevărată catastrofă sanitară.

„Orice mijloc prin care creştem rata de vaccinare este un mijloc bun. Cântărirea în termeni de etică acum nu mai are vreun sens, în măsura în care lucrurile stau cum stau. Orice măsură, chiar şi de recompensă, chiar şi de condiţionare într-un fel a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie într-un fel sau altul un mijloc prin care să creştem rata de vaccinare şi stimulentele pot fi unul dintre ele, categoric”, afirmă Adrian Wiener.

De menționat este faptul că numărul persoanelor vaccinate continuă să fie unul redus. Potrivit raportării de luni seară, doar aproximativ 13.000 de persoane au fost vaccinate în România în cele 24 de ore de referinţă. În total, numărul persoanelor vaccinate din România se apropie de 4,9 milioane.