Agentia de privatizare de la Belgrad a decis, marti, amanarea semnarii contractului de achizitie a uzinei RTB Bor de catre Cuprom Romania, informeaza publicatia on-line B92 News care citeaza un comunicat al agentiei.

“In conformitate cu legea contractelor publice, se va prelungi termenul limita de vanzare si transfer al drepturilor de exploatare zacamantul minier RTB cu 30 de zile, adica rezultatul final va fi anuntat la data de 4 martie”, se arata in comunicatul Agentiei.

Motivele prelungirii termenului de semnare a contractului nu au fost precizate de catre Agentie, hotarandu-se pastrarea confidentialitatii lor pana la momentul incheierii contractului.Producatorul roman de cupru electrolitic Cuprom a castigat la inceputul lunii ianuarie licitatia pentru preluarea companiei Rudarsko Topionicarski Basen Bor (RTB Bor) din Serbia, pentru suma de 400 de milioane de dolari.

Tranzactia includea exploatarile de cupru, de suprafata si subterane din Bor, o divizie de extragere a cuprului din minereu si o fabrica de separare a mineralelor. Datoriile companiei se ridica la 400 de milioane de dolari, acumulate in special in perioada de embargo impus Iugoslaviei in anii ‘90.

Sursa: Capital 06 Februarie 2007