Semnificația lingurilor încrucișate de pe mormântul regelui romilor Billy Marshall

Mulți oameni au auzit de legendarul rege al Scoției din secolul al XIV-lea, Robert Bruce, și de puternica dinastie Stewart din secolele al XVI-lea și al XVII-lea. Aceste două familii domină istoria scoțiană.

Dar știați că există o altă monarhie în Scoția, o descendență pierdută atât de nobilă încât regii și reginele sale rivalizează atât cu prestigiul, cât și cu respectul deținut de familiile Bruce și Stewart?

Era o dinastie țigănească.

Povestea acestei monarhii începe în februarie 1540 d.Hr., când a fost acordată o scrisoare sub sigiliul privat al regelui Iacob al V-lea care garanta „oure louit Johnne Faw, lord și erle al Litill Egipt”.

Acest lucru se traduce prin „Johnnie Faa din Dunbar, Domn și Conte al Egiptenilor din Scoția”.

Scrisoare îi acorda lui Johnnie autoritate asupra tuturor țiganilor din Scoția și solicita tuturor șerifilor scoțieni să-l ajute „în executarea justiției în fața oamenilor din poporul său”, care urmau să „respecte legile Egiptului”.

O a doua descendență regală a țiganilor a existat în Scoția, deși aceasta nu a fost recunoscută de rege.

Se spune că Billy Marshall a trăit 120 de ani și a pretins întotdeauna că este „Regele țiganilor”.

Era cunoscut sub mai multe nume, precum „Caird of Barullion”; Caird însemna țigan priceput, iar Barullion este numele unui lanț de dealuri din Wigtonshire, în Dummfries-Galloway, în sudul Scoției.

El a fost, de asemenea, „Regele Randies” – Randies referindu-se la bărbați virili, care disprețuiau autoritatea statului.

Marshall era boxer, înainte ca regulile clasice de box să fie stabilite la mijlocul anilor 1700.

Tăierea capului și scoaterea ochilor în luptă erau toate permise și se foloseau orice arme, inclusiv săbii, cuțite și cudgels sau quarterstaffs (bastoane lungi).

El era, de asemenea, un soldat care părăsise armata și marina de mai multe ori și organizase bande țărănești în Dealurile Barullion, numite „nivelatori”, care distrugeau digurile și gardurile regelui.

Istoricii țiganilor cred că lingurile încrucișate, de pe piatra lui de mormânt, reprezintă dorința ca poporul său să nu sufere niciodată de foame.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul istoric