Conducerea Senatului a decis să urmeze exemplul Camerei Deputaţilor pentru atragerea de fonduri extrabugetare, aprobând înfiinţarea unui centru de conferinţe, similar celui de la Cameră, dar şi deschiderea unui magazin de suveniruri şi materiale promoţionale personalizate. Potrivit unui memorandum intern, se doreşte crearea unei structuri similare Centrului de conferinţe a Camerei Deputaţilor, în vederea organizării de activităţi şi evenimente pentru valorificarea spaţiilor d
Conducerea Senatului a decis să urmeze exemplul Camerei Deputaţilor pentru atragerea de fonduri extrabugetare, aprobând înfiinţarea unui centru de conferinţe, similar celui de la Cameră, dar şi deschiderea unui magazin de suveniruri şi materiale promoţionale personalizate.
Potrivit unui memorandum intern, se doreşte crearea unei structuri similare Centrului de conferinţe a Camerei Deputaţilor, în vederea organizării de activităţi şi evenimente pentru valorificarea spaţiilor deţinute de Senat şi promovării imaginii Senatului şi înfiinţarea unui magazin de carte şi suveniruri – „Library shop” – în vederea promovării Senatului prin materiale promoţionale personalizate.
„Conducerea Senatului a aprobat în principiu aceste propuneri ale noastre. Dorim să atragem unele fonduri extrabugetare, deoarece dispunem de un spaţiu care, credem noi, va fi atractiv pentru public, dar şi pentru că bugetul nostru este foarte mic. Evident, va trebui să obţinem aprobarea necesară şi din partea Ministerului de Finanţe”, a declarat secretarul general adjunct al Senatului, Gheorghe Constantin.
El a adăugat că încă nu au fost identificate sălile care vor fi propuse pentru a intra în circuitul Centrului de Conferinţe.
De asemenea, el a mai arătat că se doreşte „deschiderea” Senatului pentru public, în momentul de faţă neexistând posibilitatea ca cetăţenii să îl viziteze.
„Noi am dori, aşa cum se întâmplă în celelalte parlamente din Uniunea Europene, să deschidem şi sala de plen publicului, aceasta fiind sala cu cea mai mare atracţie pentru oameni. Nu avem aşa de multe spaţii ca la Camerea Deputaţilor, dar sunt locuri care merită să fie vizitate”, a mai spus Constantin.
Conform aceluiaşi document, intitulat „Memorandum intern pentru eficientizarea şi transparenţa în procesul legislativ, întărirea funcţiei deliberative a Senatului, controlul parlamentar şi deschiderea Senatului către societatea civilă”, se mai urmăreşte şi organizarea de fiecare comisie a două dezbateri publice pe fiecare sesiune parlamentară pe probleme de interes, dar şi organizarea în fiecare sesiune parlamentară a minimum două întâlniri cu primul-ministru în plenul Senatului.
SURSA: Mediafax