O instanţă argentiniană a interzis accesul la Internet şi folosirea telefonului mobil pe durata unui an, ca pedeapsă pentru trei adolescente implicate într-o violentă bătaie în localitatea argentiniană Posadas, scrie presa locală.

Puse în faţa sentinţei, tinerele, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, au declarat presei că ar fi preferat 10 ani de închisoare decât să stea fără telefon mobil şi fără Internet timp de un an. Pe lângă pedeapsa dictată de instanţă, fetele vor trebui să intre în evidenţa unui cabinet psihologic, în timp ce îşi continuă studiile liceale. Performanţele şcolare ale fetelor vor fi monitorizate.

Cele trei adolescente au fost, luna trecută, în prim-planul unui bătări în timpul unei petreceri a tinerilor în Posadas, capitala provinciei argentiniene Misiones, în apropirea oraşului paraguaian Encarnación.

Bătaia dintre fete a fost filmată cu un telefon mobil de un martor, care a făcut-o publică pe YouTube, de unde Poliţia din Misiones a reuşit identificarea protagonistelor.

SURSA: 20minutos.es