Așadar, gigantul nipon Toyota a informat că recheamă în service un milion de mașini din SUA. Sunt vizate vehiculele din anii model 2020 până în 2022. Printre acestea se numără Avalon, Camry, Corolla, RAV4, Lexus ES250, ES300H, ES350, RX350 Highlander și Sienna Hybrid.
Toyota recheamă în service un milion de mașini
Decizia gigantului auto a venit după ce s-a descoperit că un scurtcircuit la un senzor ar putea face ca airbagurile să nu se deschidă, conform Reuters. Problemele ar putea duce și la nefuncționarea senzorilor sistemului de clasificare a ocupanților.
Senzorii se asigură că airbagurile de aer nu se declanșează dacă pe scaunul din față se află un adult sau un copil mic. Astfel, dealerii vor inspecta problema. Dacă este necesar, aceștia vor înlocui senzorii.
Constructorul auto intenționează să înceapă să notifice proprietarii în luna februarie cu privire la această rechemare în service.
Potrivit sursei menționate, airbagurile au salvat peste 50.000 de vieți în SUA de-a lungul a 30 de ani. Informațiile au fost publicate de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi.
Noii senzori au fost solicitați deoarece airbagurile mai vechi se desfășurau în același mod pentru toți șoferii și pasagerii, provocând unele răniri și, în cazuri rare, chiar moartea copiilor, adulților mici și pasagerilor fără centură de siguranță care se aflau prea aproape de airbag în momentul în care acesta se desfășura.
Cel mai mare producător auto din Japonia va întrerupe anumite livrări
Unitatea Daihatsu a Toyota Motor va întrerupe livrările tuturor vehiculelor sale. Anunțul a fost făcut miercuri de cel mai mare producător auto din Japonia.
Decizia a fost luată după ce o anchetă privind un scandal de siguranță a descoperit mai multe probleme. Este vorba despre 64 de modele. Sunt vizate aproape două duzini de modele vândute sub marca Toyota.
O comisie independentă a investigat Daihatsu după ce, în aprilie, a declarat că a trucat testele de siguranță în caz de coliziune laterală efectuate pentru 88.000 de mașini mici, cele mai multe dintre cele vândute sub sigla Toyota.
Dar ultimele dezvăluiri sugerează că amploarea scandalului este mult mai mare și a mers mult mai departe decât se credea anterior și ar putea păta reputația constructorilor auto în ceea ce privește calitatea și siguranța.
Daihatsu este unitatea de automobile mici a Toyota. Aceasta produce o serie de așa-numite mașini și camioane mici „kei”, care sunt populare în Japonia.
Cele mai recente probleme au afectat și unele modele Mazda și Subaru vândute pe piața internă și modele Toyota și Daihatsu în străinătate, conform Reuters.